Uutiset

Työkoneet

Engcon, Trimble ja automaattikallistus

Engcon on kehittänyt yhdessä koneohjausjärjestelmien valmistajan Trimblen kanssa toiminnon, jonka avulla kauhan kallistus pysyy automaattisesti oikeana. Kaivukoneen kuljettajan tarvitsee toisin sanoen vain pitää oikea korkeus ja pyöritystaso. Toiminto lisää asiakkaiden tehokkuutta ja kannattavuutta.

Engcon ja Trimble ovat jo vuosia pyrkineet integroimaan ja hyödyntämään toistensa tuotteita ja ominaisuuksia. Viime vuosina yritysten asiakkaat ovat voineet käyttää Engconin Positioning System (ePS) -järjestelmää yhdessä Trimblen Earthwork -koneohjausjärjestelmän kanssa. Järjestelmä on opastanut kuljettajaa, ja kuljettaja on voinut nähdä samalla kauhan tarkan asennon kaivukoneen ohjaamoon sijoitetulta näytöllä.

Nyt yritykset ottavat seuraavan askeleen yhteistyössään, sillä Trimble tarjoaa nyt automaattisen kallistustoiminnon Engconin kallistuviin kauhanpyörittäjiin, kun käytössä on sen Earthworks-koneohjausjärjestelmä, joka sisältää GS5x0-anturit ja ohjelmistoversion v1.7.0. tai uudemman. Jotta kuljettajan opastus ja automaattinen ohjaus voitaisiin ottaa käyttöön, Trimble edellyttää, että asiakkailla on vaadittu määrä lisenssejä.

”Yhteistyö Engconin kanssa on sujunut erittäin hyvin, ja automaattista kallistustoimintoa koskeva projekti onnistui erinomaisesti”, sanoo Fredrik Eklind, joka työskentelee Product Managerina Trimblen Machine Control, Civil Engineering and Construction Division -osastolla.

”Markkinoiden asettamat tuottavuus-, kannattavuus- ja automatisointivaatimukset kasvavat urakointialalla, ja yhdistämällä sekä rototiltin että koneohjausjärjestelmän automaattista kallistustoimintoa varten emme vain vastaa markkinoiden vaatimuksiin vaan myös lisäämme kuljettajien työskentelymukavuutta”, Fredrik Eklind jatkaa.

DC2:n integrointi luo uusia mahdollisuuksia

Engconin ja Trimblen yhteensopivuuden ansiosta asiakas saa käyttöönsä Engconin etähallinnan mahdollistavan appsin Trimblen Android-näytöltä, Trimble App Centralin kautta. Etätukea on tällöin mahdollista saada suoraan suuren Trimble-näytön ja koneohjausjärjestelmän internetyhteyden kautta. Näin DC2 on täysin riippumaton asiakkaan käytössä olevasta puhelinmallista.

”Tämä on suuri askel kohti alustariippumattomuutta, ja Trimble on ollut erittäin herkkäkorvainen kehitystyössä”, sanoo Peter Huczkowsky, Engconin ohjausjärjestelmän kehitysvastaava ja Trimble-projektin vastuuhenkilö. Automaattinen kallistustoiminto on saatavissa jo nyt.

Automaattisen, Engconin ja Trimblen tuotteilla toteutettavan kallistustoiminnon järjestelmävaatimukset:

Trimblen koneohjausjärjestelmä:
Earthworks, jossa on GS5x0-anturit ja ohjelmistoversio v1.7.0. tai uudempi. Aiempia hybridijärjestelmiä ei tueta.

Engconin kallistuvat kauhanpyörittäjät:
Kaikki ePS-pyörintäanturilla varustetut mallit, mallista EC209 alkaen.

Lue seuraavaksi