Uutiset

Työkoneet

Engcon lanseeraa kampanjan ”Do More. Earn More.”

Ympäristö on yhä useammin keskiössä, kun keskustellaan tehostamisesta ja tuotteiden parantamisesta. Ja tosiasia on, että kaikki hyötyvät tästä kehityksestä. Kaivukoneilla, jotka suoriutuvat töistä nopeammin, on vähäisemmät ympäristövaikutukset, ja kaivukoneen käyttäjät, jotka saavat aikaan enemmän samassa työajassa, pystyvät parantamaan kannattavuutta ja vähentämään samalla kaivutöiden ympäristökuormitusta. Engcon lanseeraa nyt kampanjan ”Do more. Earn more” viedäkseen kaivukoneiden tehostamiskehitystä eteenpäin.

Maanrakennustöihin liittyvät ympäristökysymykset jäävät helposti vähälle huomiolle. Kaivukoneita parantamalla ja tehostamalla voidaan kuitenkin vaikuttaa ympäristöön myönteisesti monella eri tasolla joko suoraan tai välillisesti. Kun Engconin älykkään kauhanpyörittäjän kanssa käytetään lisäksi Engconin muita älykkäitä tuotteita, kaivukoneella työskentely tehostuu merkittävästi. Hyvä alku kaivukoneen tehostamiseksi on yhdistää pyörittäjään automaattinen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmä:

”EC-Oil on älykäs pikakiinnikejärjestelmä, joka kytkee automaattisesti hydrauliikan, sähkön ja keskusvoitelun sekä puomikiinnikkeeseen että pyörittäjän alapuolelle. Lisäksi Engconin kaikissa hydraulisissa työlaitteissa, kourissa, tärylevyissä, haarukkarungoissa ja harjalaitteissa on automaattinen öljyliitäntä aina veloituksetta vakiovarusteena. Kallistuvan kauhanpyörittäjän ja EC-Oilin yhdistelmä mullistaa itse asiassa koko kaivukonealan”, sanoo Engconin perustaja Stig Engström ja jatkaa:

”Kaivaminen, tasoitus, ojitus, luiskien muotoilu, irrotus, tarttuminen, nostaminen, harjaus, tiivistys – kaivukone tarjoaa loputtomat mahdollisuudet suorittaa erityyppisiä töitä, kun se on varustettu rototiltillämme ja tarjoamillamme työlaitteilla.”

Engconin automaattisen EC-Oil-pikakiinnikejärjestelmän avulla kuljettaja voi ohjaamosta käsin vaihtaa koneeseensa sekä mekaaniset että hydrauliset työlaitteet. Tämä parantaa Engconin mukaan turvallisuutta dramaattisesti. Työlaitteiden nopean ja helpon vaihdon ansiosta koneessa on aina työsuoritukseen parhaiten sopiva työlaite.

”Automaattisen pikakiinnikejärjestelmän avulla kaivukoneesta muodostuu työlaitealusta eli tool carrier, ja yhdessä kauhanpyörittäjän kanssa käytettynä se lisää kaivukoneen tehokkuutta.

”Do more. Earn more.” -kampanjan tarkoituksena on viedä kaivualaa eteenpäin paitsi Suomessa, myös koko maailmassa, ja haluamme, että Eurooppa, Pohjois-Amerikka, Australia ja Aasia seuraavat Pohjoismaiden jalanjälkiä kaivukoneiden tehokkuudessa. Emme kuitenkaan halua pysähtyä tähän.

Jos maailman kaikissa kaivukoneissa siirryttäisiin moderniin tekniikkaan, siitä olisi valtavasti hyötyä ympäristölle sekä myös jokaiselle kaivukoneella operoivalle. Sillä tavoin kaikilla on mahdollisuus kehittää toimintaansa entistä kannattavammaksi, Stig Engström toteaa lopuksi.

Engcon toteuttaa Do more. Earn more -kampanjan syksyllä 2020.Lue seuraavaksi