Uutiset

Työkoneet

Engcon JCB Hydradig -kaivukoneeseen

Engcon tarjoaa täydellisen, proportionaalisesti hallittavan ohjausjärjestelmän nyt JCB:n uuteen innovaatioon, Hydradig-kaivukoneeseen (Lue Konepörssi 5/2016) . Ohjaussauvoilla hallitaan sekä kauhan pyöritystä että kallistusta, mutta myös pyöräohjausta ja ajonhallintaa. Tämä kaikki tapahtuu Engconin oman DC2-ohjausjärjestelmän ja MIG2-kaivuvipujen avulla.

”DC2:n ja MIG2:n kehitystyö Hydradig-yhteensopiviksi on ollut hyvin intensiivistä ja antoisaa”, kertoo tuotantopäällikkö Roberth Jonsson Engconin ohjausjärjestelmät valmistavalta Micropropilta. Jonsson on tyytyväinen tapaan, jolla yhteistyö JCB:n kanssa sujui tuotekehitysvaiheessa.

”Tuotekehityksellämme on ollut hyvä yhteistyö JCB:n ja erityisesti heidän tuotekehitysosastonsa kanssa. Kumpikin osapuoli on työskennellyt lujasti näiden ratkaisujen valmistumisen eteen”, jatkaa Jonsson.

Kehitystyö tehtiin aluksi Micropropilla Ruotsissa tiiviissä yhteistyössä JCB:n kanssa. Myöhemmin siirryttiin testiympäristöihin JCB:n jälleenmyyjille niin Englannissa kuin Pohjoismaissakin. Yksi ensimmäisistä uuden ohjausjärjestelmän hankkineista on helsinkiläinen West Express. JCB:n maahantuojan Mateko Oy:n aluemyyntipäällikkö Petteri Sirva on hyvin tyytyväinen Engconin ja Hydradigin yhdistelmään.

”Ehdotin jo alusta alkaen DC2 ja MIG2 -yhdistelmää Hydradigiin, sillä luotan Engconin tuotteisiin, turvallisuuteen ja tietysti myös palveluun, esimerkiksi varaosahuoltoon. Engcon on edelleen kärjessä niiden ratkaisujen listalla, joita minä asiakkailleni suosittelen. Esimerkiksi tässä tapauksessa komponentit osuivat kohdalleen juuri niin kuin pitääkin. Se tekee Engconista luotettavimman valinnan”, kehaisee Sirva.

Aivan kuin muissakin DC2-versioissa, myös Hydradig-versiossa on älypuhelimella toimiva etätuki. Engconin MIG2-hallintakahvoilla voi ohjata proportionaalisesti jopa kuutta eri toimintoa samanaikaisesti.

Lue seuraavaksi