Uutiset

Työkoneet

Elenia luottaa Fincumetin ketterään toimintatapaan

Romumetallin asiantuntija Fincumet kierrättää sopimuskumppanina yksin tänä vuonna yli 3 000 km Elenian sähköverkkoa

Kuva sopimuksen allekirjoitustilaisuudesta. Kuvassa vasemmalta Fincumet Oy toimitusjohtaja Samuli Järvensivu, Elenia Oy toimitusjohtaja Tapani Liuhala, Fincumet Oy strateginen ostaja Marcus Suokas, Elenia Oy rakentamis- ja hankejohtaja Jarkko Kohtala.

Metallin ja kaapelin kierrätykseen erikoistunut parkanolainen Fincumet Oy on solminut monivuotisen sopimuksen sähköverkkoyhtiö Elenian kanssa. Sopimuksen myötä Fincumet vastaa kokonaisuudessaan Elenian romumetallin asianmukaisesta kierrätyksestä. Sopimus tuli voimaan vuoden 2017 alussa.

”Olen todella iloinen yhteistyöstä. Voitimme ison toimijan luottamuksen Fincumetin omilla vahvuuksilla, jotka ovat rautainen asiantuntemus metallien kierrätyksestä, erinomainen palvelukulttuuri ja viimeisen päälle hiotut prosessit”, sanoo Fincumetin toimitusjohtaja Samuli Järvensivu.

Yhteistyö tehostaa merkittävästi Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla toimivan Elenian ympäristötyöhön kuuluvaa kierrätystä. Elenia rakentaa yksin tänä vuonna maakaapeloitua sähköverkkoa noin 3 000 kilometriä, ja käytöstä pois jäävät ilmaverkot kierrätetään tehokkaasti ja luotettavasti, ympäristöä säästäen. Fincumet kerää sähkökaapelit sekä Elenian muun metallimateriaalin talteen ja käsittelee ne uudelleen hyödynnettävään muotoon. Metallituotteet Fincumet myy suoraan valimoille Suomeen sekä Lähi-Itään, Intiaan ja Kiinaan.

”Elenialla on sähköverkkoa lähes 70 000 kilometriä ja pitkän aikavälin tavoitteenamme on nostaa maakaapeloidun sähköverkon osuus 70 prosenttiin. Jotta verkoston uudistaminen etenee sujuvasti, tarvitsemme varman ja luotettavan kumppanin vanhojen kaapeleiden kierrätykseen. Vakuutuimme Fincumetin energisestä ja ketterästä toimintavasta sekä edelläkävijän asenteesta uusien, sähköisten palveluiden kehittämisessä”, sanoo Elenian rakennuttamisjohtaja Jarkko Kohtala.

Sähkökaapelien ja metallin kierrätys vähentää kaatopaikkajätettä, säästää luonnonvaroja ja mahdollistaa maailman malmivarantojen riittämisen pidemmälle tulevaisuuteen.

Lue seuraavaksi