Uutiset

Työkoneet

Dynasetilla on jo oma myyntiyhtiö Kiinassa

”Dynaset oli nyt toista kertaa mukana omalla osastolla Kiinan Baumassa. Näyttely oli laajentunut hieman edellisestä 2006, mutta kiinalaistunut hyvin paljon. Ennen pääosa näyttelyssä oli kansainvälisillä länsimerkeillä, mutta nyt kiinalaisia koneita oli paljon enemmän. Dynaset Chinan osastokin näytti hyvin kiinalaiselta. Tuote-esittelyjä ja demonstrointia hoiti neljä Kiinan myyntitoimiston ihmistä”, kertoo hallituksen puheenjohtaja Reijo Karppinen.

”Dynasetin markkinat Kiinassa ovat hyvin alussa. Tuotteemme ovat mukana useissa Kiinassa kehitetyissä erikoiskoneissa ja jatkossa laitteiden myyntimäärät lisääntyvät valmistussarjojen myötä. Vaikka Kiina on valtavan kokoinen markkina, niin hydrauliikan oikea osaaminen on vasta alussa ja tuotteidemme käyttökohteet kuten jo sanoin, pienisarjaisissa erikoiskoneissa.”

”Kiina on nykyään hyvin voimakas koneiden valmistaja, mutta markkinoilla on selviä tarpeita myös kehittyneille Dynaset tuotteille. Ensin tuotteitamme meni Kiinan markkinoille Kanadan ja Australian kautta valtavan korkeilla hinnoilla. Markkinahinnan huima ylitys luo tietysti edellytyksiä ja houkutusta kopiointiin. Niinpä päätimme perustaa Kiinaan oman myyntiyhtiön palvelemaan markkinoita kohtuu hinnoilla. Dynaset China toimii päämaahantuojana hoitaen tullaukset, paikalliset alv-verot ja rahaliikenteen Suomeen, sekä toimittaa tuotteet edelleen asiakkaille tai paikallisille jälleenmyyjille. Dynaset China on toimiva ja kunnollinen, puhtaasti kiinalainen yritys, jolla on täydet kansainvälisen kaupan oikeudet Kiinassa. Emme siis tarvitse trading yhtiöitä tai muita kustannusten kohottajia. Suora toiminta on edullisinta asiakkaalle ja tuotteisiin liittyvä teknillinen osaaminen välittyy parhaiten”, kertoo Karppinen.

Käyntikortteja kilokaupalla

”Kiinassa asioiden käsittely on hyvin epäsuoraa. Koskaan neuvottelun jälkeenkään ei tiedä tarkalleen, miten asia nyt etenee. Kiinalaisilla on oma tapansa toimia ja kuitenkin asiat etenevät varsin hyvin, kun pyrkii toimimaan mahdollisimman yksinkertaisesti. Dynaset tuotteet ovat samoja kuin Suomenkin markkinoilla, mutta asennustarvikkeita ym. varusteita hankitaan myös paikallisesti. Muutamia pieniä tuotteita on luotu myös Dynaset Chinan toimesta, esimerkiksi öljyilmajäähdytin integroidulla ohitusventtiilillä, jousipalautteinen pesurikela sekä korkepainesammutuspistooli on tehty Kiinassa”, jatkaa Karppinen.

”Saksan Baumaan verrattuna Bauma China on hyvin pieni, mutta yllättävänkin kansainvälinenkin. Nytkin tapasimme hyvin paljon uusia kontakteja Intiasta, Aasiasta ja Euroopasta. Kiinassa on tyylinä pitää kovaa melua osastoilla, joko musiikilla tai koneita demonstroimalla. Täällä Dynaset meinaa jäädä varjoon, vaikka muilla messuille olemme yleensä se aktiivisin demojen järjestäjä.

Kiinassa myös käyntikortteja kuluu valtavasti ja päivän kontaktisaldo lasketaan kiloissa. Joskin kontaktit on tutkittava tarkkaan ja hoidettava vain niitä oikeita ja tarpeellisia yhteyksiä.

Kehittyvien markkinoiden tiedon jano on suurta, ja niinpä esitteidenkin kulutus on huomattavan runsasta. Usein näkee messuvieraan raahaavan jopa kärryillä valtavia esitekokoelmia. Toivottavasti into ja ymmärrys riittää vielä kotona tutkia messuantia”, naurahtaa Karppinen.

”Joskin muistan hyvin oman tiedonjanon yrittäjyyden alkuaikoina. Oman alan esitteet piti tutkia laajalti. Oleellisen markkinatiedon löytämiseksi niitä piti lukea kuin piru raamattua. ”

Meillä on lukuisia uusia Dynaset-sovellutuksia Kiinan markkinoilla ja niiden vakiinnuttaminen kasvattaa jo markkinamme täällä kohtuullisesti. Sinänsä taantuma tuntuu rajoittavan perinteisten koneiden kysyntää voimakkaasti ja niinpä valamme uskoa myös Kiinaan, että nyt on juuri se oikea aika tuottaa hydrauliikan voimalla sähköä, korkeapainevettä ja paineilmaa.

Taantuman aikaan pioneerin tuotteiden hyöty ja tehokkuus huomataan helpommin ja niin hydrauliikan sielun epistolalla pidetään selvän kasvun strategiaa yllä niin Kiinassa kuin muussakin maailmassa”, päättää Karppinen ja lupaa Dynasetin olevan mukana varmasti myös seuraavassa Kiinan Baumassa vuonna 2010.

Lue seuraavaksi