Uutiset

Työkoneet

Doosanilta uusi DL420CVT-7-pyöräkuormaaja

Doosanin palkittu DL-7-sarja saa uusia jäseniä. Nyt julkaistussa uudessa DL420CVT-7-pyöräkuormaajassa (24 t/240 kW) on Stage V -moottori ja polttoainetta säästävä CVT-voimansiirto. Kauhan maksimikoko on on 4,5 kuutiometriä ja kuormaaja on tarkoitettu kiviainestyömaille, louhoksille, purkutöihin, teollisuuteen, jätteiden käsittelelyyn ja kierrätykseen.

CVT-voimansiirrossa yhdistyvät hydrostaattisen ja mekaanisen voimansiirron edut. Hitailla nopeuksilla mennään hydrostaattisella vedolla ja vauhdin noustessa, järjestelmä siirtyy automaattisest i mekaaniseen tilaan. Näin suuria kuormia päästään käsittelemään tehokkaasti hitailla nopeuksilla. CVT-voimansiirto myös säästää polttoainetta valmistajan mukaan jopa 15 prosenttia. Tämä kahdella tavalla toimiva vaihteisto toimii automaattisesti ja ilman kuljettajan toimenpiteitä. Maksimi siirtonopeus on 38 kilometriä tunnissa.

Moottorina on Scanian DC09-dieselmottori, josta tehoa saadaan 240 kilowattia (326 hv) moottorin kierrosluvulla 1 800 kierrosta minuutissa.  Alhaisilla kierrosluvuilla on valmistajan mukaan luvassa hyvin vääntöä. Stage V -päästönormit saavutetaan ilman pakokaasujen takaisinkierrätystä (EGR). Toiminnot hoidetaan SCR-, DOC- ja DPF-järjestelmillä. Dieselpartikkelisuodattimen puhdistusväli on kasvanut yli 6 000 tuntiin. Puhdistuksen tarpeesta ilmoitetaan ohjaamon uudella näytöllä.   

Palkittu muotoilu

Uusi Doosan DL420CVT-7 myötäilee muotuilultaan muita DL-7-sarjan kuormaajia. Muotoilu on palkittu Saksan muotoilupalkinnolla ja Korean PIN UP -muotoilumaininnalla Best of the Best -kategoriassa.

Lisää tuottavuutta ja monikäyttöisyyttä  

DL420CVT-7:n Z-aisasto tarjoaa hyvän murtovoiman ja nostokapasiteetin. Aisasto sallii laajat liikkeet esimerkiksi tahmeaa materiaalia käsiteltäessä. Lisävarusteena on saatavana suuremmalla tyhjennyskorkeudella oleva aisasto. Doosanilla on tarjolla runsas valikoima työlaitteita käytettäväksi uuden DL420CVT-7:n kanssa.

Muiden DL-7-sarjan tavoin DL420CVT-7:ssä on hydrauliikan liitännät lisähydrauliikkoineen, myös moottorihydrauliikka. Toimintoja ohjataan proportionaalisesti ohjatulla joystickillä. Koneeseen on tarjolla useita rengasvaihtoehtoja johtavilta valmistajilta. Vastapainonkin saa suurempana, jos on tarvetta.

Hyvä näkyvyys

Uusi ohjaamo tarjoaa parantunneet näkymät. Kuolleet kohdat on minimoitu. Lasipinta-alaa on 14 prosenttia enemmän kuin aikaisemmassa DL-5-mallistossa. Seiskasarjan koneisiin saa halutessaan sähköisesti säädettävät taustapeilit lisäämään turvalisuutta. Led-työvalot ovat vakiona, neljä eteen ja neljä taakse. Lisävarusteena saa vielä pari lisää niin eteen kuin taakse. Ympäristön turvallisuuden takaamiseksi konepeiton päällä on takana vilkkuva led-varoitusvalo, joka kytkeytyy päälle, kun kone peruuttaa.

Lisävarusteena ohjaamoon läheisyyteen saa paineilmakompressorin moninaisia puhdistustöitä varten.

Tilava ja ergonominen ohjaamo

Ohjaamo tarjoaa kuljettajalle parantuneet työolot ja -mukavuuden. Ohjausjärjestelmä on saanut lisää sähköisiä toimintoja. Uusi avaimeton järjestelmä (Doosan Smart Key) mahdollistaa avaimettoman käynnistyksen sekä tarjoaa paremman varkaudenestojärjestelmän. Smart Keyllä onnistuvat myös ovien lukitukset ja avaukset. Ohjaamossa on kaksi usb-pistorasiaa.

Grammerin Actimo XXL -istuimessa on täydet vaaka- ja pystysäädöt sekä pneumaattinen ristiselän tuen säätö ja lämmitys vakiona. Kolmipisteturvavyön merkkivalot muistuttavat vyön käytöstä.

Oikeaan käsinojaan sijoitettu joystick toimii yhteistyössä EMCV:n (Electric Main Control Valve) kanssa. EMCV:n myötä kuormaajan toimintoihin on tarjolla paljon automaattisia toimintoja.

Näyttönä toimii nyt Doosanin uusi kosketusnäyttö. Näytön kautta hoituvat myös kaikki koneen tärkeät asetukset. Näyttöön saadaan kuvaa peruutuskameralta, vaakajärjestelmältä, lämmönsäädöstä ja radion bluetooth-toiminnoista. Älypuhelimen handsfree-käyttö on mahdollista.

Sisätilan kasvun myötä myös jalkatila on suurentunut ja tarjolla on enemmän säilytystilaa, myös kylmälaatikko.   

Hyvä suorituskyky

Aisaston hydraulinen jousitus helpottaa ja nopeuttaa valmistajan mukaan työskentelyä. Työkierrot nopeutuvat, massat kasvavat ja polttoaineenkulutus pienenee.  

Koneessa on vakiona raskaan sarjan HDL-akselit varustettuna hydraulisella tasauspyörästön lukolla. Se lisää suorituskykyä haastavissa olosuhteissa. Lukko kytkeytyy myös kuormituksen alaisuudessa.

Doosan DL420CVT-7 -pyöräkuormaaja on varustettu viimeisimmällä DoosanCONNECT TMS2.0 -kalustonhallintaohjelmistolla. DoosanCONNECT tarjoaa selainpohjaisen ohjelmiston kaluston ylläpitoon.  
Tekniset tiedot:

Doosan DL420CVT-7 -pyöräkuormaaja 

•   Kauhakapasiteetti:                                                                                                 4,5 m3
•   Kaatokuorma, suorana:                                                                                  18 696 kg
•   Kaatokuorma, 40° kulmassa:                                                                        16 493 kg
•   Murtovoima:                                                                                                         171 kN
•   Leveys kauhalla:                                                                             3 200 tai 3 000 mm
•   Pituus kauhalla:                                                                                              8 926 mm
•   Korkeus:                                                                                                           3 660 mm
•   Akseliväli:                                                                                                         3 525 mm
•   Tyhjennyskorkeus (45°):                                                                                2 990 mm
•   Tyhjennysetäisyys (45°):                                                                                1 320 mm
•   Moottori:                                                      5-syl. Scania DC09, 240 kW/1 800 r/min
•   Max. siirtonopeus (nelosalue):                                                                        38 km/h
•   Omapaino:                                                                                                        23 990 kg


Doosan-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy RealMachinery Oy.


Lue seuraavaksi