Uutiset

Työkoneet

Develonilta uutta purkuvoimaa

Develon on tuonut markkinoille 22,5 tonnia painavan, tela-alustaisen purkukoneen mallimerkinnällä DX140RDM-7. Kyseessä on on tuorein lisäys yrityksen purkukoneiden perheeseen, johon kuuluu myös kolme isompaa 31–61 tonnin mallia. DX140RDM-7 tarjoaa useita eri varusteluvaihtoehtoja, joista asiakas voi valita parhaiten omiin töihinsä soveltuvan konfiguraation.

Elikä kone voidaan varustaa kiinteällä purkupuomilla (Monolithic) tai sitten hydraulisesti lukittavalla versiolla. Näin purku- ja kaivuversiota voidaan vaihtaa tarpeen mukaan. Kaikki komponentit kuten alavaunu ja kallistuva ohjaamo ovat molemmissa versioissa täysin yhteneväiset.

DX140RDM-7:n kiinteä puomi Monolithic-versiossa mahdollistaa koneen työskentelyn enintään 16 metrin korkeudessa. Työlaitteen suositeltu enimmäispaino on 1 450 kilogrammaa. Kuten muutkin purkutyökonesarjan mallit, DX140RDM-7 tarjoaa valmistajansa mukaan hyvän näkyvyyden ja 30 astetta maksimissaan kallistettavan ohjaamon. Tämäntyyppisestä ohjaamosta on hyötyä erityisesti suurta ulottuvuutta vaativissa purkutöissä.

DX140RDM-7:n pikakiinnitteisessä versiossa tapin korkeus on 14 metriä ja sallittu työlaitteen paino niin ikään 1 450 kilogrammaa. Lisävarusteena on saatavilla myös kahden metrin pituinen puomin jatke. Puomin vaihtoa helpottaa Develonin valmistama teline, jonka varaan puomi lasketaan. Näin hydrauliset ja mekaaniset lukitukset on turvallista ja nopeaa avata sekä sulkea. Kaivutöiden vaatima kauhanvarsi voidaan liittää myös purkupuomiin, jolloin saadaan lisäulottuvuutta.

DX140RDM-7:ssä on hydraulisesti levitettävä alavaunu, joka säätyy 2 500-3 700 millimetrin leveyteen optimaalisen vakauden takaamiseksi. Mekanismi perustuu kestovoideltuun sisäiseen sylinteriin.

Kuten kaikissa Develonin purkukoneissa, myös DX140RDM-7:n vakioturvaominaisuuksiin kuuluu ohjaamon suojus, letkurikkoventtiilit eri sylintereissä sekä stabiliteetin varoitusjärjestelmä.

Telaleveysvaihtoehdot ovat 500 tai 600 millimetriä. Siirtonopeudet ovat rusakkoalueella 4,7 ja kilpikonnalla 2,9 kilometriä tunnissa. Dieselmoottorista tehoa irtoaa 86 kilowattia. Koneen kuljetuspituus on 10 510, leveys 3 200 ja korkeus 3 020 millimetriä.


Develon-maarakennuskoneet tuo maahan sekä myy ja vuokraa Suomessa RealMachinery Oy.


Suomennos: Olli Päiviö – Lähde: Develon


Lue seuraavaksi