Uutiset

Työkoneet

Destia rakentaa tuulivoimainfraa Vestakselle Mutkalammilla


Yläkuvassa Mutkalammin työmaan vieressä oleva louhos, josta otetaan kaikki tarvittava kiviaines.Destia rakentaa tuulipuistoinfraa Vestakselle Mutkalammilla Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Valmistuessaan vuonna 2022 tuulipuisto tulee olemaan Suomen suurin. Se tuottaa 400 megawattia uusiutuvaa energiaa ranskalaisen uusiutuvan energian tuottajan, Neoenin, asiakkaille. Energiaa tuottaa 69 tuulivoimalaa, jotka toimittaa Vestas, maailman johtava tuulivoimaloiden toimittaja.

Sopimuksen mukaan Destia suunnittelee ja rakentaa tuulipuiston työmaatiet ja tuulivoimaloiden perustukset. Destia rakentaa myös tuulipuiston sähköverkon keskijännitekaapeloinnin. Destia käyttää uusimpia digitaalisia projektityökaluja, kuten koneälypohjaisia datapalveluita, varmistaakseen projektin nopean ja täsmällisen valmistumisen.

Kuva: Vestas Wind Systems A/S

“Tämä on strateginen voitto Destialle. Sähkönkulutuksen kasvaessa energiatuotannon täytyy tulla vastuullisemmaksi. Muutos kohti uusiutuvia energialähteitä kiihtyy, mikä on hyvä mahdollisuus Destialle kasvaa tällä alalla rakentamalla olemassa olevalle infrarakentamisen ja sähköverkkojen osaamisellemme”, sanoo Pasi Tammivaara, Uusiutuva energia -yksikön johtaja, Destia.

“Valitsimme Destian Mutkalampi-projektiin, koska yrityksellä on vahvaa kokemusta suurista infrastruktuurin rakentamisprojekteista ja energiaverkoista. Näin saamme rakennuspalvelut yhdeltä toimittajalta. Lisäksi Destian käyttämät digitaaliset projektityökalut pitävät huolen, että saamme helposti ja nopeasti täsmällistä ja ajantasaista tietoa rakennusvaiheesta. Pystymme näin pitämään projektin aikatauluista kiinni”, sanoo Yoann Tastu, vanhempi projektipäällikkö, Vestas.

Tuulivoimalan perustus ”valmiina”, niin sanottu backfilling eli täyttö tehtynä.

Destia

Pasi Tammivaara vetää Destiassa tuulivoimahankkeista vastaavaa yksikköä. Tässä mies asianmukaisin suojavarustein puettuna Mutkalammin työmaalla.

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää yhteiskuntaa. Yritys luo kestävälle perustalle kaupunkirakentamisen innovaatioita ja älykkäitä infraratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja energian liikkumisen luontevana osana pohjoista elämää. Huomisen infraa luodaan 1 700 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 565 miljoonaa euroa. Destia on yksityinen yritys, jonka omistaa Ahlström Capital Oy.

Vestas

Vestas on energiateollisuuden maailmanlaajuinen kumppani kestäviin energiaratkaisuihin. Vestas suunnittelee, valmistaa, asentaa ja huoltaa maalla sekä merellä toimivia tuulivoimaloita ympäri maailman. Yritys on asentanut yli 132 gigawatin verran tuottavia tuulivoimaloita 82 maassa, enemmän kuin kukaan muu. Yrityksellä on alan johtavaa älykkään datan kyvykkyyttä. Vestas myös huoltaa vertaansa vailla olevan määrän tuulivoimaloita, yli 117 gigawatin edestä. Saatua dataa käytetään tuuliresurssien tulkintaan, ennustamiseen ja hyödyntämiseen sekä parhaiden tuulivoimaratkaisujen toimittamiseen. Yhdessä asiakkaittensa kanssa Vestaksen yli 29 000 työntekijää tuo maailmaan vastuullisia energiaratkaisuja mahdollistaakseen valoisan tulevaisuuden.

Kuva: Vestas Wind Systems A/S


Lue seuraavaksi