Uutiset

Työkoneet

Delete investoi öljyvesien käsittelyyn

Delete on investoinut öljyisten vesien käsittelyprosessiinsa laitteiston, jolla voidaan käsitellä vettä sisältävä öljy kierrätyspolttoaineeksi. Laitteisto mahdollistaa noin 8000 tonnin vettä sisältävän öljyn volyymin käsittelemisen Deleten käsittelylaitoksessa Espoossa. Lopputuloksena prosessissa saadaan puhdasta vettä ja jatkohyödynnettävää kierrätyspolttoainetta teollisuuden tarpeisiin.

”Otamme vastaan vettä sisältävää öljyä ja käsittelemme sen omassa prosessissamme uudelleenkäytettäväksi öljyksi”, kertoo Henrik Pietilä Deleteltä. ”Tuottamamme kierrätysöljy soveltuu esimerkiksi lämpölaitoksille uudelleenkäyttöön. Se on erittäin laadukasta tuotteen vesipitoisuuden ollessa noin 1 %”, jatkaa Pietilä.

Kierrätetystä tuotteesta energiaksi

Delete on itse suunnitellut ja kehittänyt käsittelyprosessin, joka käyttää Alfa Lavalin valmistamaa separaattoria. Valmis tuote soveltuu teollisuuden käyttöön esimerkiksi poltto- tai raaka-aineeksi ja se vastaa laadultaan raskasta polttoöljyä. Tuotteen laatua valvotaan jatkuvilla näytteenotoilla prosessin ajan.

”Asiakaskuntaan kuuluvat satamat, laivavarustamot ja -yhtiöt sekä teollisuus. Tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisen palvelun, jossa hoidamme sekä öljyisen jäteveden noudon ja sen käsittelyn valmiiksi, jatkokäytettäväksi energianlähteeksi. Lisäksi meiltä saa prosessissa syntynyttä, valmista, laadukasta polttoainetta”, kertoo liiketoimintajohtaja Mika Salminen Deleteltä.

Lue seuraavaksi