Uutiset

Työkoneet

Deere & Company osti Wirtgenin

Merkittävät yrityskaupat maarakennusalalla jatkuvat. Tienrakennus- ja asfaltointikalustoa valmistava, saksalainen Wirtgen Group tiedottaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä  siirtyvänsä amerikkalaisen Deeren omistukseen yrityskaupan seurauksena. Kaupan arvo on 4,6 miljardia euroa. Fuusio tullaan saattamaan loppuun kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä. Maailmalaajuisesti toimiva Wirtgen on perheyritys, jonka johdossa ja omistajina ovat veljekset Stefan ja Jürgen. Yrityksen tuotenimet ovat Wirtgen, Benninghoven, Vögele, Hamm ja Kleemann.

Stefan ja Jürgen Wirtgen

“Wirtgenin teknologia ja innovaatiot muodostavat tukijalkamme ja tuotteemme ovat markkinajohtajia kaikkialla maailmassa. Olemme aina fokusoineet toimintamme asiakaslähtöisesti. Valitsimme ostajaksi Deeren, sillä luotamme täysin yrityksen kykyyn omistautua tulevaisuudessakin Wirtgeniin ja työntekijöihimme”, sanoo Stefan Wirtgen.

“Menestyksemme on aina perustunut ammattitaitoisiin työntekijöihin, jotka omistautuvat auttamaan asiakkaitamme menestykseen omissa liiketoimissaan. Uskon, että tämä yhdistyminen auttaa menestymiseen jatkossakin”, jatkaa Jürgen Wirtgen.

Deeren suunnitelmissa on säilyttää ennallaan kaikki Wirtgenin brändit ja tuotenimet, tuotantolaitokset, työntekijät ja maahantuojat. Kahden merkittävän alan toimijan osaamisalueita yhdistetään molempien eduksi, todetaan tiedotteessa.

Wirtgen Groupilla on viisi edellä mainittua brändiä ja tuotelinjaa. Se työllistää yli 8 000 työntekijää ja myy tuotteitaan yli 100 maassa. Vuoden 2016 liikevaihto oli 2,6 miljardia euroa.

“Wirtgenin ylivoimainen maine kentällä, vahvat asiakassuhteet ja hyvä taloudellinen tilanne saivat Deeren kiinnostumaan tuotevalikoimansa laajentamista myös teiden rakentamisen ja ylläpidon sektorille”,tiivistää Deeren hallituksen puheenjohtaja Samuel R. Allen.

Deeren rakennus- ja metsäkoneliiketoiminnan johtaja Max Guinn täydentää.

“Tierakennusprojektit maailmanlaajuisesti ovat vahvassa kasvussa, paljon kovemmassa kuin rakentaminen yleensä. Myöskään suhdanteiden vaihtelut eivät vaikuta teiden rakennukseen kovinkaan paljon. Koko infrarakentamisen tehokkuus sekä yhteiskunnan kehittyminen riippuu teiden kunnosta ja toimiva tieverkosto on äärimmäisen tärkeä asia kaikkialla maailmassa.”

Lue seuraavaksi