Uutiset

Työkoneet

Connect! pitää yhteyden koneeseesi ja enemmän

Suomessa Vimelco Oy:n edustama itävaltalainen työkonevalmistaja Komptech on vuoden 2018 alusta tarjonnut koneisiinsa innovatiivisen kommunikaatioteknologian nimeltä Connect!. Sen avulla käyttäjä voi verkon kautta helposti seurata koneidensa tilannetta ja tilastoja. Se auttaa myös kehittämään toiminnasta entistä tuottavampaa. 
Digitalisaatio on nykyisin läsnä päivittäisessä elämässämme ja asettaa tiedonkulun vaatimuksia myös perinteisiin töihin, kuten koneurakointiin. Kysyntää on niin oikean tiedon saantiin oikeaan aikaan kuin etänä saatavan huoltoavun parantamiseen. Tähän kysyntään Komptech vastaa koneidensa Connect! -seurantapalvelullaan. 

Urakoitsijan ei välttämättä enää tarvitse olla työmaalla ollakseen perillä, kuinka työt sujuvat.

Jatkuva seuranta lisää turvallisuutta 
Koneiden etäseuranta ei ole uusi keksintö, mutta Komptechin tapana ei ole kopioida muiden tekemisiä, vaan alan johtavina tuotekehittäjinä se on kehittänyt järjestelmän, joka on suunniteltu juuri sen omia koneita ja niiden käyttöympäristöjä varten. Vain niin saadaan paras hyöty järjestelmästä. 
Jatkuvan seurannan myötä koneiden huolto osataan aina tehdä ajallaan, jolla vähennetään yllättävistä seisokeista syntyviä kuluja. Antureilta välitettävä data, josta osa on reaaliaikaista, mahdollistaa nopean reagoimisen koneen käyttöön myös etänä. 

Vuonna 2018 Connect! -palvelu sisältyy myös Topturn X55 -aumankääntäjään.

Tarkkaa ja luokiteltua tiedonkeruuta. 
Kuinka Connect! toimii? Laitteisto on asennettu koneeseen ja kytketty sen ohjauskeskukseen. Se raportoi koneen tilaa, ohjauskeskuksen antamat ilmoitukset, käyttötunnit, polttoainekulutuksen, tyhjäkäyntiajan, sijainnin ym. lähettimellään datakeskukseen. Verkkopohjaisesti toteutettu Connect! -ohjelmisto välittää tiedot koneen käyttäjälle, maahantuojalle ja valmistajalle määritellyin rajauksin. Seurannan voi tehdä pöytätietokoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta. 

Connect! -palvella voit seurata monipuolisesti koneesi tilaa esim. matkapuhelimella.

”Pysyt aina kärryillä” 
Järjestelmän hyödyt ovat ilmeisiä. ”Työrupeamat voidaan etänäkin dokumentoida, sisältäen työkoneen keräämät käyttötiedot. Huolto nopeutuu ja täsmentyy, koska tehdas ja maahantuoja saavat tiedot koneen tilasta”, kertoo Lauri Rahikainen Vimelco Oy:stä. ”Vuokrausta ja vastaava ajatellen koneen sijaintitieto on merkittävä hyöty. Tiedot koneen polttoaineen kulutuksesta, häiriöistä, lämmöistä, tehollisesta käytöstä jne. auttavat omistajaa tekemään oikeita päätöksiä. Ne auttavat myös vertailemaan eri urakoiden olosuhteita ja kannattavuutta”. 
”Vuonna 2018 Connect! -järjestelmä sisältyy hintaan Komptechin koneissa Crambo, Terminator, Axtor, Topturn, Cribus, Nemus, Multistar L3 ja Hurrifex”, päättää Rahikainen.

www.vimelco.fi 

Lue seuraavaksi