Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2017: Mecalac Amerikkaa valloittamassa

Ranskalainen Groupe Mecalac S.A julkisti viime vuoden lopulla ostaneensa Terex Corporationin Englannin toiminnot. Coventryn tehdas valmistaa kaivurikuormaajia, minidumppereita sekä maantiivistyskalustoa. Kaupan myötä Mecalacin tarjonta kasvaa näillä tuoteryhmillä. Terex on tunnettu merkki Amerikassa ja vahvan brändin myötä myös erikoiskoneita urbaaniin ympäristöön valmistava Mecalac toivoo pääsevänsä Pohjois-Amerikan markkinoille. ConExpo oli merkittävä avaus Mecalacin Amerikan valloitukselle.

”Terex-kauppa on nyt saatu päätökseen ja etenkin kaivurikuormaajat merkitsevät meille synergian kasvua. Yhdistämme molempien yhtiöiden tuotteet ja Coventryssä valmistettavat konetyypit täydentävät perinteistä Mecalac-perhettämme”, kertoi toimitusjohtaja Alexandre Marchetta ConExpossa.

Terex-tuotteiden brändäys tulee hänen mukaansa muuttumaan lähiakoina. Tuleeko Mecalacista Pohjois-Amerikassa Terex vai toisinpäin, sitä hän ei kommentoinut. Tosin Coventryn tehdas on Konepörssin saamien tietojen mukaan jo saanut nimen Mecalac Construction Equipment UK. Amerikkaan on perustettu Mecalacin oma tytäryhtiö. Myös joitain jälleenmyyjiä on jo valjastettu Mecalacien myyntiin.

Ensimmäisessä ConExpossaan Mecalac-tuotteet herättivät aitoa mielenkiintoa.

Vuonna 1974 perustetulla Mecalacilla on tehtaat Ranskassa, Saksassa, Turkissa ja nyt siis myös Englannissa. Jälleenmyyjiä sillä on noin 200 neljällä eri mantereella.

Mecalac-kaivukoneita edustaa Suomessa Hansa-Machines ja pyöräkuormaajia Real-Machinery Oy.

Lue seuraavaksi