Uutiset

Työkoneet

Caterpillar täydentää – uudistusvauhti on huikea

 Intermatissa (16.-21.4.) upouusia malleja esitellään vielä 13 lisää. Uudistustahti on kova, eikä kehityksen suunnannäyttäjänä vähiten ole olleet uudet moottoripäästöjä rajoittavat säädökset Stage IIIB/Tier 4i.  Peltien alle pitää nyt sovittaa partikkelisuodattimia ja muita reilusti tilaa vieviä komponentteja, kuten suurempia jäähdyttimien kennoja. Kaivukoneet Catilla ovat nyt E- ja pyöräkuormaajat K –sarjaa. Näitä tuoteperheitä nyt esitellyt koneet täydensivät alaspäin. Viime vuoden lopullahan tuotiin jo markkinoille isot E –sarjan kaivukoneet (30-53 t) ja K –perheen pyöräkuormaajat (24-31 t). Niistä voit lukea Konepörssistä 11/2012 tai www.koneporssi.com.

Katso video tapahtumasta tästä (Youtube).

Minikaivukoneetkin E -sarjaan

Uusia minikuokkia ovat mallit 303.5E CR (3,6 t/24 kW), 304E CR (3,9 t/31 kW), 305E CR (5 t/31 kW), 305.5E CR (5,3 t/34 kW) ja 308E CR SB (8,2 t/50 kW). Koko sarjassa lisähydrauliikan tehoa on kasvatettu, moottori on Stage IIIB –yhteensopiva ja hallintaa on uudistettu mm. uuden Compass –panelin avulla. Se pitää sisällään mm. varkaudenestokoodin. Hydraulijärjestelmässä on ns. ECO –alue, jolla rajataan moottorikierroksia ja pienennetään kulutusta. Tyhjäkäynnille moottorikierrokset tippuvat neljän sekunnin hiljaiselon jälkeen.

Edelleen Compass –monitorin avulla virtausta lisälaitteelle voidaan säätää asteikolla 1-15. Eri työlaitteiden vaatima virtaus voidaan tallentaa muistiin. Nopeusalueen vaihtokatkaisin on siirretty puskulevyn vipuun. Kaikki sylinterit ovat nyt myös päätyvaimennettuja. Koeajettavana oli em. minikaivukoneperheestä mm. suurin tyvitaitolla varustettu malli 308E CR SB. Kaikki pienemmät mallit saa joko ohjaamolla tai turvakehikolla varustettuna, mutta 308 –mallissa on aina ohjaamo. Ilmajousitettu ja lämmittimellä varustettu istuin on vakiovaruste. Ohjaamo on kokonaisuudessaan hieman isompi kuin D –sarjan koneessa.

E –mallin 308:lla päästään ilman lisävastapainoa samoihin ja itse asiassa hieman suurempiin nostovoimiin (+180 kg)  kuin D –sarjan lisävastapainolla varustetulla koneella. Painoa on tullut taakse sen verran lisää jo uuden moottoriteknologiankin takia.

Grade Control on lisävaruste

Minikoneista kiivetään asteikkoa ylemmäs ja törmätään uusiin 13,6 ja 16,7 tonnin E-malleihin: Cat 312E (70 kW) ja Cat 316E (89 kW). Ne korvaavat tuotannossa vanhat suositut mallit 312D ja 315D. Moottorina molemmissa on Cat C4.4 ACERT Stage IIIB. Nämä koneet noudattelevat ohjaamo- ja muiltakin teknisiltä ratkaisuiltaan jo Konepörssissä 11/2011 esiteltyjä suurempia E –sarjalaisia.

Kuten jo marraskuussa todettiin, myös ohjaamon LCD-näyttö on uusi. Seitsemän tuumaisena  pinta-ala on 40 prosenttia vanhaa näyttöä suurempi ja maksimi resoluutio on 800×480 pikseliä. Kielivaihtoehtoja on 42 ja yksi niistä on suomi. Navigointia on helpotettu siten, että tasoja on vain kaksi eli monen tason alavalikoista on päästy eroon. Hallinta tapahtuu viidellä painonapilla sekä nuolinäppäimillä. Työalueita on kolme eli Economy, Standard Power ja High Power. Cat on tehnyt näilläkin D –sarjaan vertaavan polttoaineen kulutustestin. D –sarjalaista on pidetty tasona 100 ja polttoaineenkulutus on mitattu eri työalueilla välille 72 (ECO) – 88 (HP) prosenttia vanhaan malliin verrattuna. Tämä siis uudella mallilla 323E.

Catin ilmoittamat kulutuserot ovat siis merkittävät. Polttoaineen kulutuksen pienentämiseen tähtää myös hydrauliöljyn takaisinkierrätys suoraan sylinterin paluupuolelta varren puolelle. Peruutuskamera on näissäkin keskikoon kaivukoneissa vakiona ja järjestelmään voidaan liittää myös kaksi lisäkameraa käyttäjän halutessa parempia näkymiä myös sivuille. HID –työvalot ovat varsin tehokkaat ja ne voidaan ohjelmoida sammumaan tietyn ajan kuluessa koneelta poistuttaessa.

Eivätkä uudet E –sarjalaiset tähän lopu. Vielä kaiken kansan tietoisuuteen tuotiin sellaiset mallit kuin Cat 320E (21t/112 kW), 320E RR (24 t/112 kW) ja Cat 323E (24,2 t/121 kW). RR –malli on lyhytperäinen ja kaksi muuta perinteisellä ylävaunulla varustettuja. Edelleen lyhytperäisessä moottorina on Cat C4.4 ACERT, kun se malleissa 320E ja 323E on pykälää suurempi eli Cat C6.6 ACERT. Stage IIIB.tä tietenkin kaikki.

Kaikissa partikkelifiltterin omaavissa Catin moottoreissa regenerointi tapahtuu passiivisesti eli kuljettajan ei tarvitse keskeyttää työtään operaation ajaksi. Lisävarusteena näihinkin saa 2D Cat Grade Control –kaivujärjestelmän, joka automatisoi kaivusyvyyden mittaamista ja vaikkapa luiskan tekoa. Tämä tarkoittaa sitä, että jo tehdasasenteisena saa koneeseen korkeus- ja kallistusanturit sekä laservalmiuden. Ohjaamossa oleva näyttö toimii tämänkin järjestelmän keskuksena, eikä erillistä järjestelmää tarvitse hankkia. Vähitellen mennään siis entistä enemmän pohjoismaiseen korkean varustelun suuntaan jo tehtaan linjalla. Heinäkuusta 2012 lähtien Grade Control –järjestelmä on saatavilla lisävarusteena malleihin 312E, 320E, 323E, 324E, 329E, 336E and 349E.

Uusi aisasto

K –sarjan keskikokoiset pyöräkuormaajat on suunniteltu täysin uudestaan ja ne syrjäyttävät vanhat H -sarjalaiset. Silmiinpistävin muutos uusissa kuormaajissa on vanhan kotelorakenteisen aisaston hylkääminen ja korvaaminen uudella kahden nostoaisan konstruktiolla.

Toki uudessakin rakenteessa on säilytetty Catin mukaan sekä yhdensuuntaisuus noston edut että Z –aisaston korkea murtovoima. Uudet mallit ovat 924K (13 t/109 kW), 930K (13,9 t/119 kW) ja 938K (16 t/129 kW). Uudet Stage IIIB-moottorit (Cat C6.6 ACERT) tuovat K –sarjalaiset tarjolle niitä edellyttäville markkina-alueille. Vanhoja H –sarjalaisia myydään vielä alempien päästövaatimusten maissa ja maanosissa. Uudessa neliportaisessa ja  hydrostaattisessa voimansiirrossa on mahdollista säätää moottorin kierroksia ja etenemisnopeutta erikseen. Kuljettajalla on ohjaamossa kaasu oikealla sekä ryömintäpoljin vasemmalla. Maksimi nopeudeksi voidaan täysillä moottorikierroksilla säätää alimmillaan yksi kilometri tunnissa. Suurta virtausta ja pientä etenemisnopeutta vaativia työlaitteita käytettäessä tästä on hyötyä.

Ohjaamo on pistetty uusiksi ja varustelua kasvatettu entisestään. Automaatti-ilmastointi, lämmitettävä takalasi, sähköisesti ohjaamosta säädettävät taustapeilit sekä aivan uusi Soft Touch näyttö antavat henkilöautomaista tunnelmaa työkoneen ohjaamoon. Kuormainvivun konsolia voi säätää pituussuunnassa erikseen, mutta se kulkee myös yhdessä istuimen kanssa. Uuden näytön avulla voidaan mm. tallentaa eri puomin asentoja ja kauhan kippaamiskulma usein toistettavia toimintoja varten. Tämä kick-out toiminto säästää Catin mukaan kuljettajaa ja etenkin hänen niveliään.

Tuulilasin pyyhkimen puhtaana pitämä ala on nyt 40 prosenttia suurempi kuin aiemmin. Voimansiirron ryömintää, vetovoimaa, tasauspyörästöä ja työlaitteiden öljyvirtausta virtausta voidaan säätää helposti näytön avulla. Se kertoo myös vallitsevan polttoaineen kulutuksen sekä pitkän ajan keskikulutuksen.Työhydrauliikassa ohjaukselle on nyt oma pumppunsa, jolloin kuormaustyössä kaikille toiminnoille riittää öljyä ja kuormaajan ja voimansiirron käyttö sekä ohjaus toimivat entistä ehyemmin samaan aikaan, sanotaan Caterpillarilta.

Keskisarjan pyöräkuormaajissa on ohjauspyörä. Uusissa K –sarjan suurissa pyöräkuormaajissahan vipuohjaus on vakiovarusteena, ohjauspyörän saa tilattua lisävarustelistasta. Myös pyöräkuormaajiin saa eteen HID –valot. Takavalot on nyt upotettu paremmin suojaan vastapainon sisään. Koneen takaluukku on uutta konstruktiota ja paljastaa jäähdyttimet entistä paremmin. Virran pääkatkaisin on siirretty nyt vasemmalle puolelle konetta, uuteen kuljettajan helposti ylettämään paikkaan. Ohjaamoon nousua on helpotettu kallistamalla portaita 12 astetta ja lisäämällä kahvoja.

Internet: www.cat.comwww.witraktor.fi

Lue seuraavaksi