Uutiset

Työkoneet

Caterpillar osa 3 – tuottavuus tarkkailuun

Nykyisten koneiden CAN-väylästä pystytään tallentamaan dataa ennennäkemättömällä ja monipuolisella tavalla. Kun tätä koneista ja työmaalta kerättyä tietoa sitten analysoidaan oikealla tavalla, niin käytössä on melkoinen työkalu toiminnan tehostamiseen ja kustannusten alentamiseen.

Caterpillarin nettipohjainen Visionlink on saamassa uuden lisäosan, joka mittaa juuri koneiden tuottavuutta eli sitä, kuinka paljon tonneja siirtyy litralla. Kun erilaisia projekteja toteutetaan, niin yleensä seurataan kolmea johtotähteä. Työn pitää valmistua aikataulussa, täyttää annetut määräykset ja erittelyt sekä tietenkin pysyä budjetissa. Vision Link -järjestelmän uusi lisäosa tottelee nimeä Cat Advanced Productivity. Sen avulla kokonaista konelaivastoa voidaan hallita, tutkia ja verrata. Työmaalta kerätty tieto on heti käytössä.

Polttoaineenkulutus litraa tunnissa, tuottavuus tonnia tunnissa, tehokkuus tonnia litralla ym. suureet muodostavat tehokkaan aseen kulujen hallinnassa ja aikatauluissa pysymisessä. CAP-lisäosaa voidaan hyödyntää uusissa, nyt esitellyissä kaivukonemalleissa sekä myös keskikokoisissa pyöräkuormaajissa. Tiehöylät, runko-ohjatut dumpperit sekä isot pyöräkuormaajat liitetään nekin pian osaksi järjestelmää. Ohjelman avulla tietoja voidaan eri aikaväleillä sortata ja tutkia varsin yksityiskohtaisesti, mitä kullakin yksiköllä on puuhattu. Kuinka kauan on lastattu, kuinka paljon oltu tyhjäkäynnillä, kuinka paljon ajettu siirtoajoa tyhjänä/lastattuna ym.

Kaikki kerätty data voidaan esittää ruudulla graafisesti, pylväillä ja piirakoilla. Karttapohjalla voidaan nähdä paitsi koneiden sijainti ja reitti, myös tehdyn työn laatu eri värikoodein. Ja mikä parasta, ne kaikkein tärkeimmät mittarit saadaan myös esille. Tonnia tunnissa ja tonnia litralla ovat niitä, jotka merkitsevät eniten tuottavuuden ja kannattavuuden suhteen.

Nyt aletaan olla kaukana siitä ajasta, kun kylillä piti kysellä, onko sitä meidän pyöräkuormaajaa näkynyt täälläpäin?

Lue myös: Caterpillar osa 1 – koneohjausta tehdasasennuksena ja Caterpillar osa 2 – kustannukset alas – teho ylös.

Cat Advanced Productivity -sovellus auttaa hallitsemaan koneita sekä työmaita. Budjetissa ja aikatauluissa pysymistä, sekä tulevien urakoiden laskentaa, helpottaa järjestelmästä saatava monipuolinen data.

Lue seuraavaksi