Uutiset

Työkoneet

Cat-uutta pyörillä

Myös Catin pyöräalustaisia on nyt päivitetty F-perheeseen. Caterpillarin alkuvuoden lehdistötilaisuudessa ensiesittelynsä saivat mallit kuvan M318F (21,7 t/126 kW) ja M320F (23,2 t/126 kW). Näiden perustalle rakennetut materiaalinkäsittelykoneet MH3022, MH3024 ja MH3037 esiteltiin niin ikään ensi kertaa.

Pyöräalustaisia on jonkin verran muokattu uuteen uskoon, mutta edellisestä mallisarjasta hyväksi havaittuja ominaisuuksia on toki säilytetty. Näitä ovat muun muassa Smartboom –puomin jousitusjärjestelmä, kuorman tunteva hydrauliikka omalla käännön pumpulla ja hydraulisesti pyöritettävä tuulettimen siiviikko.

Ohjaamon kulkua on helpotettu kolmen askelman ja uusien käsikahvojen ansiosta. Pyörän navasta ei enää tarvitse ponnistaa. Ovi on laajempi ja tuulilasin lasipintaa on lisätty. Lasin pyyhkimet puhdistavat nyt paremmin ja sivupeilit ovat lämmitetyt. Niiden avulla voi nyt nähdä myös takapyörille. Peruutuskamera on sijoitettu vastapainon sisään ja sen sekä sivukameran näkymälle on oma näyttönsä ohjaamossa. Ohjauspyörässä on paitsi kallistus myös korkeussäätö.

Caterpillar lupaa sekä melutason 71 dB (A) että tärinän laskeneen edelliseen E-sarjaan verrattuna. Koko LED-valojärjestelmä on uusittu. Ohjaamossa on kolme työvaloa osoittamaan työalueelle. Tämän lisäksi puomissa sekä vastapainossa on yksi LED-valo.

Nyt kone on varustettu automaattisella jarru-/akselilukolla. Aiemmin kuljettajan piti hoitaa lukitus jalkapolkimella. Vapautus on sekin automaattinen. Lukot aukeavat heti, kun kuljettaja koskee ajopolkimeen.

Siirtoajoa varten kuljettajan pitää painaa nappia, joka lukitsee käännön ja kaivuhydrauliikan ajon ajaksi. Vakionopeussäädin on uusi ominaisuus.

Koneen käynnistys on suojattu kuljettajakohtaisella PIN-koodilla. Lyhyt seisokki ei nollaa koodia, vaan järjestelmä muistaa sen ennalta ohjelmoidun ajan.

Puskulevy on muotoiltu uudestaan ja maa-aineksen luvataan rullaavan nyt paremmin.

Huoltomahdollisuuksia on viety eteenpäin muun muassa sijoittamalla kaikki jäähdyttimet samaan nippuun, kun ne aiemmin sijaitsivat kahta puolta mottoria. Työkaluja ei tarvita, sillä kennojen kiinnitys on siipiruuveilla.

Cat C7.1 ACERT dieselmoottori on Stage IV-yhteensopiva ja edellisiin malleihin verrattuna polttoaineen kulutus on Caterpillarin mukaan laskenut kymmenisen prosenttia. Vaikka kulutus on pienentynyt, on polttoainesäiliön kokoa kasvatettu.

Caterpillar pitää vuosittain lehdistötilaisuuden Malagassa, jonne se kutsuu ammattilehdistöä ympäri Euroopan. Tänä vuonna kaksipäiväisessä tapahtumassa esiteltiin runsaasti uutuuksia.

Lue myös: Catin tela-alustaisissa lisää IV-vaihettaTarkkaile kulutustasi

Lue seuraavaksi