Uutiset

Työkoneet

Cat-kalusto lisääntyi Takasella

Keväällä 2013 Juha Takanen Kuljetusliike Martti Takanen Ky:stä mietti puskukoneen vaihtoa. Yhdessä Witraktorin konemyyjä Harri Ojalan kanssa tutkittiin vaihtoehdot uusista ja käytetyistä koneista sekä Cat Rentalin valikoimasta. Lopputuloksena kaupat solmittiin Oulun Konepäivillä huhtikuussa Cat Rentalin käytössä olleesta uudenkarheasta vuosimallin 2011 Cat D6T XL -puskukoneesta, mutta jatkoa oli pian tulossa.

Kuva on otettu, kun toimitusjohtaja Juha Takanen otti vastaan uuden Cat 349EL koneen elokuulla Ylivieskassa. Koneen luovutti konemyyjä Harri Ojala.

Caterpillareita Takasella on aiemminkin ollut puskukoneina. Niiden kautta oli hyvät kokemukset Caterpillarin luotettavuudesta ja tuottavuudesta sekä toimivasta piirihuollosta, mitkä olivat kauppoihin vaikuttaneita tekijöitä. Tärkeässä roolissa oli myös myynnin joustavuus sekä toimitusaika.

Pian puskukoneen luovutuksen jälkeen Takanen pyysi Ojalalta tarjouksen Cat 329EL-, 336EL- ja 349EL-kaivukoneista sekä kahdesta 980K-pyöräkuormaajasta. Lopputuloksena kesäkuun alussa tehtiin kaupat uusista koneista ja vielä kesäkuun lopulla lyötiin kättä päälle Cat 308E CR -kaivukoneesta. ”Cat on hyvä merkki ja kun tarjoukset kohtaavat, niin kauppa syntyy”, yksinkertaistaa toimitusjohtaja Juha Takanen kauppojen taustan.

Koko useiden koneiden kauppa tuli nopealla aikataululla ja oli siksi haasteellinen. Varusteluja näihin koneisiin tehtiin Vantaalla, Tampereella ja Oulussa. Ensimmäisenä luovutukseen ehti Cat 329EL, joka varusteltiin Tampereen korjaamolla ja luovutettiin vielä ennen juhannusta.

Lisäkapasiteetiksi tullut uusi pyöräkuormaaja tarvittiin lastauskoneeksi ja tarve oli saada kone nopeasti. Asia saatiin hoidettua välittömästi Cat Rentalin 972K-vuokrakoneella. Uudet Cat 980K-pyöräkuormaajat varusteltiin Vantaalla ja ensimmäinen luovutettiin Takaselle heinäkuun alussa, toinen elokuun puolivälissä samaan aikaan 349EL-kaivukoneen kanssa.

Caterpillar oli Takasen kuljettajille uusi merkki, joten heille järjestettiin käyttökoulutus. Sen avulla kuljettajat pääsivät nopeasti sisään koneiden ominaisuuksista ja saivat tietoa muun muassa niiden päivittäisistä tarkastuksista.

Kuvassa Leo Hannula Cat 329EL:n puikoissa.

Sieviläisellä Kuljetusliike Takanen Ky:llä on toimipisteet Sievissä ja Ylivieskassa. Noin 40 hengen henkilökunnalla yritys tekee maarakennus- ja kiviainestoimintaa. Toiminta-ajatuksena on kuulua alan kärkiyrityksiin ja siten toiminta on muun muassa sertifioitu niin turvallisuus-, työterveys- ja ympäristöasioiden kuin laatujärjestelmän osalta.

Kuvassa Asko Mattila työpaikallaan Cat 980K:n ohjaamossa.

Maarakennuksen osalta Takasen toimialueena on koko Suomi, vaikka pääpaino on luonnollisesti kotiseudulla Pohjois-Pohjanmaalla. Kiviainesten ottopaikkoja, sekä kalliota että luonnonsoraa, Takasella on useilla paikkakunnilla ja kiviainestuotantoa varten on oma murskaus- ja seulontalaitos.

Soraa nostetaan myös pohjaveden alta laahakaivukoneella, josta oli juttua elokuun Konepörssissä.

JK

Lue seuraavaksi