Uutiset

Työkoneet

Cat 966K – Keltainen muuttui punaiseksi

Ensimmäinen Suomeen tuotu vipuohjauksella oleva Cat 966K -pyöräkuormain oli esillä Maxpossa lähes tarkalleen kaksi vuotta sitten. Tällöin myös koneen omistaja, Maanrakennus V. Inola Oy:n Juha Inola näki koneen ensimmäisen kerran luonnossa. Nyt koneella on ajettu noin 6000 tuntia. Kävimme katsomassa, miten se on toiminut ja vastannut omistajansa odotuksia.

Maanrakennus V. Inola Oy:n 25-tonninen Cat 966K on lastannut vuoden ja kolme kuukautta Yaran lannoitetehtaalla Siilinjärvellä sivutuotteena syntyvää rautapasutetta junanvaunuihin kahdessa vuorossa seitsemänä päivänä viikossa. Tänä aikana Catin väri on muuttunut keltaisesta punaiseksi lastattavan materiaalin ansiosta.

Maanrakennus V. Inola Oy:n Cat 966K:ssa on huoltosopimus, jolloin huollot tehdään säännöllisesti 500 tunnin välein. Lisäksi koneessa on pidennetty takuu, joka on 8000 tuntia / kolme vuotta ja koskee lähes koko konetta poislukien kulutusosat. Catin jälkimarkkinointiin Juha Inola on tyytyväinen, Kuopion Witraktorin konemyyjän Hannu Jurvelinin kanssa yhteistyö on toiminut hyvin jo miltei 20 vuotta.

Maanrakennus V. Inola Oy:n Cat 966K:ssa on Logger-V varustus, johon kuuluvat perusmallia vahvemmat kauhansylinterit ja isompi takapaino sekä kolmas hydrauliikka. Koneella on lastattu tähän mennessä noin 2650000 tonnia rautapasutetta. Cat 966K:n taloudellisuudesta kertoo polttoaineenkulutus, joka on noin 0,048 litraa per lastattu tonni. Inolan vanhempaan G-sarjalaiseen verrattuna kulutus on noin kolme neljä litraa pienempi tunnissa. Cat 966K on kuljettajaystävällinen, kokoonsa nähden ketterä ja vakaa työkone. Hiljaisesta ja isoilla ikkunoilla olevasta ohjaamosta on hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin. Lisäksi ohjaamossa ei ole ohjauspyörää, vaan kuljettajan työskentelyä helpottava vipuohjaus. Se on ehdoton, sillä junanvaunuja kuormatessa kone joutuu kääntymään koko ajan lähes 180 astetta.

 

Inolan Cat 966K on varustettu Fodion WK50-S -vaakajärjestelmällä, joka on tarkka ja helppo käyttää, lisäksi juokseva kauhalukumäärä on kätevä, jopa välttämätön junanvaunujen lastauksessa, sillä vaunuihin menee joko viisi tai kuusi kauhallista vaunusta riippuen.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi