Uutiset

Työkoneet

Caset Napapiirin sankareina

Moni suomalainenkin on käynyt Tromssassa ihmettelmässä jylhiä vuonomaan maisemia. Vilkas, rapian 70 000 asukkaan Tromssa on napapiirin pohjoispuolen suurin kaupunki. Se sijaitsee noin 1800 kilometriä Oslosta pohjoiseen. Vaikka talvi on ankara, tehdään sulan maan aikana täälläkin maarakennustöitä aktiivisesti.

Case-kanta on kaupungissa runsas aktiivisen jälleenmyyjän ansiosta. Kaupungissa on useita Casen mini- ja midikaivukoneisiin luottavia yrittäjiä. Paikallinen jälleenmyyjä Dagenborg Maskin AS on tehnyt töitä merkin tunnettavuuden eteen.

Maa ei ole koko vuotta täälläkään jäässä, joten Harald Nilssenin omistama yritys tekee sulan maan aikaan sekalaisia maarakennushommia Tromssan alueella ja pääasiassa Casen midikalustolla.

”Olen luottanut Caseen jo vuodesta 1984 lähtien. Kokemukset ovat olleet hyvät ja jälleenmyyjän tukeen on aina voinut luottaa”, kertoo Nilssen.

Tom Nordgård työskentelee CX75C SR –kaivukoneen puikossa ja pääasiassa viherrakennus- ja pihatyömailla.

”Kauha kulkee pehmeästi ja tasan tarkkaan sinne minne haluan. Kauhan pyörittäjä/kallistajan avulla työ helpottuu ja nopeutuu.”

Samoilla linjoilla on urakoitsija Rune Ulriksen, joka pitää Case-koneita ongelmista vapaina.

Martin Mydlandin työpaikka on myös Case CX75C SR –kaivukoneen ohjaamossa. Hän kaivaa maahan puhelin- ja tietoliikennekaapelita ahtaassa, urbaanissa ympäristössä.

Mies arvostaa omien sanojensa mukaan laajaa ikkunapintaa molemmilla puolilla ohjaamoa. Kaapeliojaan on korkealla sijaitsevalta istumelta hyvä näkyväisyys.

Tromssan Case-myyjä  Dagenborg Maskin AS on toiminut vuodesta 1981 saakka.

”Oemme pieni yritys, mutta suhtaudumme intohimoisesti työhömme. Myös joustavuus on pienen jälleenmyyjä etu. Teemme kovasti työtä pitääksemme asiakkaat tyytyväisinä. Meillä on noin 20 prosewntin markkinaosuus omalla alueellamme Nordlandissa, Tromssassa ja Finnmarkissa”, kertoo toimitusjohtaja Håkon Dagenborg.

”Asiakaspalvelu Norjassa on haastavaa jo pelkkien varaosatoimitusten osalta. Välimatkat ovat pitkiä ja talvella täällä voi olla kaksi metriä lunta. Olemme panostanet nopeisiin ja luotettaviin toimituksiin niin varaosien kuin huollonkin suhteen.”

Case-midiluokan kaivukoneissa on sama tilava ohjaamo kuin suuremmissakin malleissa, joten tilaa on reilusti. C-sarjassa Stage IIIB-taso saavutetaan ilman partikkelisuodatinta.

Polttoaineen kulutuksen suitsemiseksi moottorikierrokset putoavat automaattisesti tyhjäkäynnille, mikäli vipuihin ei ole koskettu viiteen sekuntiin. Kolmen minuutin jouten olon jälkeen moottori sammuu automaattisesti. Porot kiittävät.

Lue seuraavaksi