Uutiset

Työkoneet

Casen ensimmäinen Stage V -moottorinen kone Pohjolaan

Case Construction Equipment on myynyt Pohjoismaihin ensimmäisen vähäpäästöisen ja polttoainetaloudellisen kaivukoneen. Tämän Pohjolan ensimmäisen Stage V -päästönormit täyttävän koneen asiakas on JN:s Entreprenadmaskiner Borlängestä, Keski-Ruotsista. Yritys toimii kierrätysalalla.

”Työmme on erittäin vaativaa. Vastaanotamme rakennuspurkujätettä ja käsittelemme sitä edelleen hyödynnettävään muotoon takaisin kiertoon. Koneidemme pitää kestää kovaa käyttöä ympäristö samalla huomioiden. Leikkaamme paljon romumetallia, murskaamme ja lajittelemme betonia, koneita- ja laitteita sekä muita rakennusmateriaaleja. Koneemme pitää olla siis myös joustava”, listaa JN:s Entreprenadmaskinerin Jonny Nilsson.

JN:s Entreprenadmaskiner esitteli vaatimukset Ruotsin Case-jälleenmyyjälle, Swecaselle. Tarvittiin kaivukone, joka pystyy tarjoamaan nuo kaikki vaatimukset. Case-mallistoon perehtymisen jälkeen Nilsson päätyi hankkimaan uuden, Stage V -päästönormit täyttävän Case CX490D -tela-alustaisen kaivukoneen (50t/270 kW). Kone on valmistettu Japanissa.
Moottori on Isuzun 6-sylinterinen turbodiesel. Casen Stage V -moottorilliset koneet esiteltiin Euroopassa kuluvan vuoden tammikuussa. Uuden tekniikan myötä haitalliset päästöt on saatu alhaiselle tasolle.

Alhaisen päästötason lisäksi uuden CX490D:n moottori tarjoaa reilusti vääntöä alhaisilla kierroksilla, 1 567 newtonmetriä 1 300 kierroksella minuutissa. Suljetussa kierrossa moottorin huohotusilma kierrätetään takaisin kampikammioon. Näin epäpuhtauksia ei pääse ilmaan. Vähäpäästöisyys on etusijalla Casen uusissa kaivukonemalleissa. Lisää Stage V -moottorillisia Case-kaivukonemalleja tullaan näkemään vuonna 2020.

”Tehokas moottori, alhaiset käyttökulut, sähköisesti ohjatut hydrauliikkapumput ja muutoinkin älykäs hydrauliikkajärjestelmä, joka tuottaa aina sopivaa hydrauliikkaa työlaitteiden käytettäväksi”, luettelee Fredrik Holmquist Swecaselta seikkoja, joita asiakkaat juuri tarvitsevat. JN:s Entreprenadmaskiner arvostaa mahdollisuutta käyttää monia eri työlaitteita ja myös niitä Swecase tarjoaa.

”Pyrimme ottamaan aina ympäristön huomioon niin hyvin kuin pystymme”, jatkaa Jonny Nilsson. ”Koneemme kuluttaa vähemmän polttoainetta. Se on eduksi ympäristölle sekä tuo meille rahallista etua.”

”Rahan säästön ja pienemmän hiilijalanjäljen lisäksi on huomioitava, että kuljettajammekin kokivat uuden koneen suorituskykyisempänä. Se on hiljainen, ohjaamon sisällä melutaso vain 70 dB (A). Hytti tarjoaa mukavat, lämpimät ja tilavat työolot”, päättää Nilsson.


Lue myös:Rentti Pirkkala avattiin    

Lue seuraavaksi