Uutiset

Työkoneet

Case Rodeo seuloo parhaat

Tänä vuonna ennenkin osallistuneiden maiden eli Belgian, Tanskan, Saksan, Ranskan, Iso-Britannian, Italian, Puolan ja Espanjan lisäksi uusina maina olivat mukana norja, Venäjä ja Suomi. Suomen edustajana oli Case –maahantuojan, Konekeskon pitkäaikainen asiakas, jyväskyläläinen  Harry Mäkelä Maansiirtoliike Harry Mäkelä Oy:stä.
Lokakuun puoliväliin eli päivämäärille 14.-15.10. sijoittunut kisa oli kaksiosainen. Perjantai oli harjoittelupäivä ja itse kisa käytiin lauantaina.
Koska kilpailu käytiin rodeohengessä, puettiin kilpailijatkin asianmukaisesti cowboy –hattuihin, ruutupaitoihin ja huiveihin. Kilpatehtäviä ja konetyyppejä oli kaikkiaan neljä.
Ensimmäisessä tehtävässä kannettiin kevyitä metallitankoja uudella 721F XR –pyöräkuormaajalla.
Toisessa osakisassa koneena oli tela-alustainen pienkuormaaja TX380, jonka kauhassa kannettiin kuormaa läpi esteitä ja pomppuja sisältäneen radan.
Kolmas tehtävä piti sisällään tennispallojen ujuttamista kapeisiin putkiin ja koneena uusi C –sarjan kaivukone CX250C.
Kaivurikuormaimella 590 ST kuljetettiin kaivurin kauhassa niin ikään rimoja radalla mahdollisimman nopeasti.
Kisan voittajaksi selviytyi toisena vuonna peräkkäin belgialainen Raphael Rosen. Hopealle taituroi englantilainen Richard Christian. Paras maa oli Belgia. Molemmat miehet siis saivat matkalipun ensi vuoden tammikuussa järjestettävään Case Rodeon loppukilpailuun Las Vegasiin.

Katso video täältä.

Lue seuraavaksi