Uutiset

Työkoneet

Case lanseeraa maailman ensimmäisen täyssähköisen kaivurikuormaajakonseptin Pohjois-Amerikan markkinoille

Case Construction Equipment esitteli keväällä Las Vegasin ConExpo 2020 -messuilla rakennuskonealan ensimmäisen täyssähköisen kaivurikuormaajan. Case 580 EV -konsepti (Electric Vehicle), projektinimeltään Zeus, tarjoaa saman tehon ja suorituskyvyn kuin vastaava dieselmoottorikäyttöinen, mutta päästöttömästi ja edullisin käyttökuluin. Kaksi konetta on jo myyty pohjoisamerikkalaisille yrityksille.

”Case on ollut kaivurikuormaajien kehityksen kärjessä jo heti ensimmäisen tehdasvalmisteisen kuormaajansa esittelystä alkaen vuodesta 1957”, sanoo Casen tuotepäällikkö Egidio Galano. ”580 EV jatkaa tätä kehityskaarta sekä kertoo valmistajan omistautumisesta kestävän kehityksen työkoneisiin. Tämän konseptimallin myötä tuomme sähköiset urakointikoneet Pohjois-Amerikan markkinoille.”

Case 580 EV:n voimanlähteenä on 480-volttinen ja 90-kilowattituntinen (kWh) litiumioniakkupaketti. Se on ladattavissa 220 voltin pistorasiasta. Täydellä latauksella saavutetaan noin kahdeksan tunnin työskentelyaika hieman tehtävästä riippuen. Ajovoimansiirtoa ja työhydrauliikkaa käytetään erillisillä sähkömoottoreilla. Murtovoimat vastaavat dieselkäyttöistä. Ajon ja työhydrauliikan samanaikainen käyttö on Casen mukaan tehostunut.

Hiilijalanjäljen pienentymisen ohella 580 EV:n luvataan alentavan vuotuisia koneen käyttökuluja jopa 90 prosenttia polttomoottorikäyttöisiin verrattuna. Polttoaine-, voiteluöljy-, diesellisäaine- ja huoltokulut jäävät kokonaan pois tai alentuvat oleellisesti. Case SiteWatch -seurantaohjelmisto kuuluu vakiona 580 EV:hen.

”Sähkökäyttöinen Case 580 EV on suorituskyvyltään ja hallittavuudeltaan perinteisten Case-kaivurikuormaajien kaltainen. Ne ovat tärkeitä seikkoja uusien teknologioiden käyttöönotossa. Kuljettajalle on tarjolla samat kaivu- ja kuormausominaisuudet kuitenkin huomattavasti hiljaisemmin ja päästöttömästi”, Galano jatkaa.

Uudessa sähkökäyttöisessä 580 EV -konseptikoneessa on käytössä Michelinin uudet CrossGrip-renkaat. Uudistuneen pintakuvion myötä renkaiden luvataan tarjoavan tarkempaa käsittelyä, mukavampaa ajoa sekä parantunutta kantokykyä niin asfaltilla kuin lumella. Case 580 EV on valmistajan ensimmäinen virallinen tuote täyssähköisten työkoneiden markkinoille. Case jatkaa yhteistyötä sisaryrityksensä FPT Industrialin kanssa työkoneiden sähköistyksen ja vaihtoehtoisten polttoaineiden käytön osalta kestävän kehityksen nimissä.


Lue myös: Case palkittu – Project Tetra on biokaasukäyttöinen pyöräkuormaaja


Lue seuraavaksi