Uutiset

Työkoneet

Bobcatilta pyöräalustainen

Valmistajan mukaan uuden 5,5 tonnin painoisen koneen suunnittelun lähtökohdat ovat olleet hyvä polttoainetalous, laajennettu ergonomia sekä vähentynyt huollon tarve.

Moottorina on Yanmarin 40,8 kilowatin tehoinen nestejäähdytetty diesel. Elektronien polttoaineen ruiskutus sekä automaattinen tyhjäkäyntitoiminto ovat omiaan laskemaan polttoaineen kulutusta, luvataan Bobcatilta. 120 litran vetoinen polttoainesäiliö takaa menovettä yli kahdeksi työpäiväksi.

Voimansiirrossa on kaksi nopeusaluetta ja maksimi siirtonopeus on 30 kilometriä tunnissa. Pehmeille alustoille koneeseen saa paripyörät.

Melun hallintaan on kiinnitetty erikoishuomiota. Paitsi ulkopuolista melua, on ohjaamomeluakin saatu laskettua ja Bobcatin mukaan kuljettajaan kohdistuva melukuorma on työkierroksilla noin 76 desibeliä (A).

Ohjaamon ovi on kokoluokassa leveä ja tarjoaa oivan kulun sisään ja ulos. Myös koko ohjaamo mainitaan kokoluokassa varsin tilavaksi. Etuikkuna on avattavissa ohjaamon kattoon ja myös sivuikkunat saa auki tuuletuksen järjestämiseksi.

Ohjauspyörän kallistus on säädettävissä. Käyttäjän ergonomiaa parantaa myös se, että stuin sekä kaivuvipujen konsolit ovat säädettävissä itsenäisesti. Pakkasukkoja ilahduttanee tieto, että istuimeen saa lisävarusteena lämmittimen. Vakiona ohjaamossa on aurinkolippa. Vesitiivis näyttöpaneli on uutta konstruktiota sekin ja Bobcat kehuu sitä helppolukuiseksi.

Lämmityslaite mainitaan sekin varsin tehokkaaksi. Ilmaventtilit on sijoitettu ohjaamoon niin, että ikkunoitten luvataan pysyvän vapaana huurusta sekä kosteilla – että pakkaskeleillä.

Alavaunu on suunniteltu ja optimoitu pyöräalustalle. Hydrauliletkujen viennit, voimansiirron suojaus ja vankat akselit tekevät Bobcatin mukaan alavaunusta ideaalisen niin siirtoajoon kuin työmaallekin. Tukijalat ja puskulevy ovat molemmat nopeasti irroitettavissa ja kiinnitettävissä.

Paitsi normaaliin kaivutyöhön, E55W soveltuu myös erilaisiin kuormaus- ja nostotöihin. Turvallisuuden takaamiseksi uutuuskaivukone on varustettu ylikuormasta varoittavalla järjestelmällä.

Huollon helppoutta koneessa ovat takaamassa mm. helppo pääsy jäähdyttimille ja suodattimille. Ilmansuodatin koneessa on kapasiteetiltaan suuri ja rasvauspisteitä koneessa on keskitetty.

Tekniset tiedot Bobcat E55W

Maahantuoja Fintractor Oy
Työpaino ohjaamolla 5550 kg
Työpaino ohjaamolla ja paripyörillä 5910 kg
Kaivusyvyys 3495 mm
Ulottuvaisuus maan tasossa 5890 mm
Kuormauskorkeus 4265 mm
Maksimi nopeus km/h 10 ja 30
Lisähydrauliikan tuotto 52,5 l/min
Tyvitaiton kulma vasen/oikea 80/50 astetta
Rengaskoko 12-16.5-12PR
Moottori Yanmar 4TNV98 diesel
Moottorin eho 40,8 kW
Koneen korkeus 2855 mm
Koneen leveys 1920 mm
Koneen kuljetuspituus 6120 mm

Lue seuraavaksi