Uutiset

Työkoneet

Bobcat MT 100 – pienissä töissä

Bobcat Demo Days artikkelissa jo kerrottiin, että tela-alustainen Bobcat MT100 tulee Euroopan markkinoille myöhemmin tänä vuonna. Se myöhemmin on nyt. Kyseessä on minikuormaaja, jonka avulla voidaan tehdä monia aiemmin lihasvoimilla tehtyjä töitä. Minimissään alle metrin leveys (904 mm) sallii vaikka kapeista ovista sisään ajon. Koneen saa myös leveämmillä teloilla, jolloin 1 045 millimetrin kokonaisleveys antaa paremman vakauden työskentelyyn. Saatavilla olevat telaleveydet ovat 180 ja 250 millimetriä.

”Uudella kompaktilla minikuormaajalla kuljettaja voi työskennellä mitä ahtaimmissa sokkeloissa. Se sopii paikkoihin, mihin monella muulla koneella ei ole asiaa. Vaikka MT100 on pieni, sitä ei ole syytä aliarvioida. Sillä voi siivota vaikkapa murskaimien kuljettimien alustoja niin louhoksilla kuin jätteenkäsittelyssä. Sillä voi myös kaivaa, tehdä kaapeliojia ym. Monet erilaiset työt onnistuvat, sillä kaikki oikeankokoiset Bobcat-lisälaitteet on sovitettavissa myös MT100-mallin Bob-Tach-pikakiinnitykseen”, kertoo Bobcat-kuormaajien tuotepäällikkö John Chattaway.

Kone painaa 1 538 kilogrammaa ja sille luvataan 460 kilogramman jatkuva työkuorma. Kaatokuorma on 1 314 kilogrammaa. Maksimi nostokorkeus on 2 057 millimetriä. Erikoisuutena on siirrettävä vastapaino, joka vakiona sijaitsee koneen edessä. Näin saavutetaan mahdollisimman hyvä pito teloille. Kun paino siirretään koneen taakse, kasvaa nostovoima 485 kilogrammaan ja kaatokuormakin kohenee ollen 1 387 kilogrammaa.

Moottorina on Kubota (D902-E4B-BC-1), joka antaa 18,5 kilowatin tehon. Lisähydrauliikan tuotto on 41 litraa minuutissa ja hydrostaattinen voimansiirto takaa 6,6 ja 4,7 kilometrin tuntinopeudet. Ensimainittu eteenpäin ajossa ja jälkimmäinen peruutettaessa. Maastokelpoisuutta kohentaa reilu 205 millimetrin maavara.

Lue seuraavaksi