Uutiset

Työkoneet

Bobcat kauko-ohjauksella

Bobcat-sektorin mielenkiintoisimmat uutuudet Demo Days -tapahtumassa olivat vielä prototyyppiasteella. Koeajoalueella suurta mielenkiintoa herätti radio-ohjaus, jonka avulla pienkuormaajaa voidaan hallita matkan päästä.

Jokainen liukuohjattua pienkuormaajaa ajanut tietää, että pitkä päivä rasittaa jäseniä. Nyt esimerkiksi oikein epätasaisilla alustoilla kuljettaja voi istua ulkona lepotuolissa ja antaa koneen pomppia yksinään. Pienkuormaajan katolle asennettava vastaanotin kytketään CAN-väylään. Turvallisuusnäkökohta on koneen taakse asennettava hätäkatkaisin.

Innovaatiopajan hedelmistä esillä oli myös uusi Bobcatin pikakiinnike, joka kytkee myös hydrauliikkaliittimet. Kuljettajan ei tarvitse nousta ohjaamosta. Koneen puoleisessa levyssä on naarasliittimet ja työlaitteen pää leikkii urosta.

Toinen mielenkiintoinen innovaatio oli uusi pikakiinnitin, jonka avulla kuljettaja kytkee ohjaamosta myös hydrauliikat ja lukitukset. Työvälineen vaihto ei kestä montaa sekuntia, ja kuljettaja voi pysyä ohjaamossa koko operaation ajan.

Bobcat on tuonut äskettäin markkinoille myös uuden tela-alustaisen pienkuormaajan T870. Tätä ei valitettavasti kuitenkaan nähty tehtaan tilaisuudessa.

Uusinta uutta on alavaunun jousitusjärjestelmä, jonka luvataan parantavan ajomukavuutta reilusti. Edelleen uuden jousituksen luvataan vähentävän ohjaamoon ja kuljettajaan kohdistuvaa tärinää sekä melua. Nostovoimaakin on uuden alavaunun ansiosta kyetty nostamaan kymmenisen prosenttia. Uusi T870 painaa 5 863 ja kaatokuorma on 4 931 kiloa.

Lue myös: Doosan Bobcat Demo Days – koeajoja koko päivä ja Doosan-pyöräkuormaaja tuplavoimansiirrolla

Lue seuraavaksi