Uutiset

Työkoneet

Bobcat E10e – Sähköistä voimaa timanttiurakointiin

Tampereen Porausteam on yli 20 vuotta vanha timanttisahaukseen ja -poraukseen sekä purku-urakointiin ja muihin teollisuuden aputöihin keskittyvä yritys, joka toimii lähinnä Pirkanmaan alueella. Tampereen Porausteamin nykyaikaiseen ja monipuoliseen konekantaan kuuluu esimerkiksi piikkausrobotteja, saha- ja porauskalustoa, pienkuormaimia, sähkökottikärryjä sekä kattava pakettiautokalusto. Viime vuoden kesäkuussa yrityksen laitevalikoimaan liittyi sähkökäyttöinen Bobcat E10e – kaivukone, joka monikäyttöisyytensä ansiosta täydentää ja tehostaa Tampereen Porausteamin palvelutarjontaa onnistuneesti.

Tampereen Porausteamin urakat vaihtelevat niin kokoluokiltaan kuin toimintatavoiltaan huomattavasti, joten konekannan monipuolisuus on työn tehokkuuden kannalta hyvin oleellista. Viime aikoina monissa urakkakilpailuissa sähkökoneiden käytöstä saa selkeää etua ja joissain tapauksissa niiden käyttöä edellytetään tiettyjen työtehtävien suorittamisessa. Porausteamin kalustoon liittynyt Bobcat E10e täyttääkin nämä vaatimukset ja kone on myös vastannut tehokkuudeltaan ja käyttömukavuudeltaan Porausteamin ammattilaisten vaatimuksiin.

Tarpeeseen hankittu

Tampereen Porausteamin Sakari Haapaniemi on ollut hyvin tyytyväinen sähkö-Bobcatin toimintakykyyn ja tehokkuuteen.

Tampereen Porausteamin Sakari Haapaniemi on hyvin tyytyväinen Bobcat E10e:n suorituskykyyn ja monikäyttöisyyteen sekä Wihuri Oy Teknisen kaupan palveluasenteeseen.

”Urakkakohteidemme kautta tuli tarvetta kompaktille, sisätiloissa käytettävälle sähkökäyttöiselle kaivukoneelle, ja Wihurin tarjous sähkö-Bobcatista osoittautui ehdottomasti parhaaksi. Luonnollisesti sähkökoneen hankintahinta on perinteiseen koneeseen verrattuna edelleen korkea, mutta urakoihin sisään pääsyn kautta hankinta maksaa itsensä jo kohtuullisessa ajassa. Pidämmekin sähkö-Bobcatia erityisesti sijoituksena yhtiömme tulevaisuuteen, ja samalla se antaa hyvän kuvan yrityksemme kestävistä toimintaperiaatteista”, korostaa Haapaniemi.

Käyttäjien suosiossa

Tampereen Porausteam on urakoissaan laittanut Bobcat E10e:n kovaan kouluun ja kone on suoriutunut odotuksista kiitettävin arvosanoin.

”Tietenkin suurin kysymysmerkki sähkökoneen hankinnassa oli litiumioniakuston toiminta-ajan riittävyys urakoinnissa. Meidän työtehtävissämme pienemmän kokoluokan kone ei ole jatkuvassa käytössä, vaan enemmänkin tasaisen satunnaisesti pitkin päivää. Tässä käytössä yön aikana suoritettava sähkö-Bobcatin peruslataus riittää hyvin ja kesken päivän ei uusia latauksia tarvita. Urakat tietenkin muuttuvat ja meillä on kyllä myös valmiudet pikalaturin hankintaan työkohteen niin vaatiessa.”

Bobcat E10e:n kapeus yhdistyy onnistuneesti yli kolmen metrin ulottuvuuteen ja yli 180 senttimetrin kaivuusyvyyteen.

”Bobcat E10e on saanut henkilökunnaltamme kiitosta helpon ja tarkan käytettävyyden ansiosta. Kone on kokoonsa nähden voimakas ja teho välittyy puomiin sekä kauhaan ripeästi. Useassa työkohteessa sähkö-Bobcatin työparina on Avant-pienkuormain ja koneiden yhteistyöskentely liikeratoineen on hyvin saumatonta. Sähkö-Bobcatilla saattaa samassakin kohteessa olla useita käyttäjiä, joten hyvä yksityiskohta on myös koneen pienjännitelataus, jolloin koneella urakoiva ei tarvitse erillisiä lupia työskentelyyn”, kiittelee Haapaniemi.

Sähkökoneiden merkitys kasvaa

Nykyaikaisessa urakoinnissa konekannan täytyy kustannustehokkuuden vuoksi soveltua tarkoin työkohteen vaatimuksiin.

Bobcat E10e on kuin kotonaan ahtaissa sisätiloissa ja sähkökäyttö tuo hiljaisuutta sekä ilmanpuhtautta urakointiin.

”Haastavasta maailmantilanteesta huolimatta tilauskantamme näyttää tälle vuodelle lupaavalta ja olemme panostaneet niin henkilökunnan määrään kuin työkalustoomme. Konekantamme monipuolisuus on kasvanut huomattavasti ja erityisesti kompaktin kokoluokan sekä sähkökoneiden osuus on korostunut. Hyvät kokemukset Bobcat E10e:stä lisäävät varmasti panostusta sähkökoneisiin ja ne tulevat toimimaan niin timanttiporausten kuin purku-urakoiden monikäyttöisinä apukoneina”, päättää Haapaniemi.

Bobcat E10e

Työpaino (kg):                                                       1 201 kg

Leveys (mm):                                                         710 mm

Moottori:                                                               Schabmuller / Electric AM (TSA200)

Moottorin teho (kW):                                          7,5 kW

Akkukapasiteetti (kWh):                                     12,7 kWh

Max. kaivuusyvyys (mm):                                   1 820 mm

Max. ulottuvuus maan tasolla (mm):               3 093 mm

Lue seuraavaksi