Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Sähköistä meininkiä

Wacker Neuson Group esitteli messuilla uuden myyntijohtajansa. Hollantilainen Jan Jongert on aloittanut yrityksessä kuluvan vuoden alussa ja hänen vastuullaan on myynnin, huollon, logistiikan ja markkinoinnin johtaminen. Hänellä on vahva kokemustausta myynnistä Pohjois- ja Itä-Euroopassa. Jan Jongert kuuluu myös yrityksen johtoryhmään.

Sähköinen verkkokauppa tekee tuloaan myös konealalle. Wacker Neusonin E-store on käytössä jo muutamissa Keski-Euroopan maissa ja lähiaikoina se on laajentumassa myös muihin Euroopan maihin. E-storesta on mahdollista saada lisätietoa koneista, varaosista, lisävarusteista ja huoltopalveluista. Ja tietenkin E-storesta voi tilata tuotteita tai palveluita vuorokauden ympäri sijaintipaikasta riippumatta.

Sähköisin uutuus Wacker Neusonin osastolla oli kuitenkin täyssähkökäyttöinen Kramer 5055e. Kokoluokkansa (550 litran kauhalla) ensimmäinen kone markkinoilla tarjoaa täysin päästötöntä ajoa sekä oleellisesti alhaisempia ylläpitokustannuksia verrattuna polttomoottorikäyttöisiin. Melutasokin on erittäin alhainen, joten ne tuovat mukanaan runsaasti uusia sisäkohteita missä tätä e-kuormaajaksikin ristittyä konetta voi käyttää.

Kramerin uudessa e-kuormaajassa on suuri trukkipuolelta tuttu lyijyakku. Valmistaja lupaa sen riittävän parhaimmillaan viiden tunnin käyttöön. Latausaika on kolmesta kuuteen tuntiin riippuen varusteista.

Akku käyttää kahta sähkömoottoria, joista toinen hoitaa ajoa. Toinen sähkömoottori ruokkii työhydrauliikkaa. Sähkönkulutus saadaan pidettyä alhaisena älykkään ohjausjärjestelmän avulla. Järjestelmä tuottaa voimaa vain sinne missä ja vain silloin kun sitä tarvitaan, joten hävikit vähenevät.

Kramer 5055e palkittiin messuilla Bauman innovaatiopalkinnolla. Messuorganisaatio jakoi tunnustuksia viidessä eri kategoriassa. Kramerin e-kuormaaja sai kone-luokan palkinnon. Uuden sähköisen kuormaajan myynti alkaa kuluvan kesän aikana.

Kuva: Wacker Neuson Groupin uusi myyntijohtaja Jan Jongert esittäytyi Baumassa.

Midikaivukonemallistoon oli esillä uusi takaylityksetön EZ80 teloilla. Se pitää sisällään samaa tekniikkaa mitä on nähty jo tela-alustaisissa malleissa ET65 ja ET90 sekä pyöräalustaisissa EW65 ja EW100. Perän ylitys vain puuttuu EZ80:ssa kokonaan. Painoluokka on kahdeksan tonnia.

Minikoneluokkaan oli esillä uusi EZ53, joka myöskin on ilman takaylitystä. Mallin erikoisuutena on kallistuva ohjaamo vai sanoisiko paremmin, että kallistuva alavaunu. Se mahdollistaa kaivuun suorittamisen kaltevalla alustalla hytin kuitenkin pysyessä pystysuorassa.

Alustan kaltevuus voi olla maksimissaan viisitoista astetta ja hytti pysyy vielä pystysuorassa kaivuuta tehdessä. Tämä VDS-järjestelmä (= vertical digging system) on saatavilla muihinkin malleihin.

Kuva: Minikaivukone ET20:een on saatavana myös VDS-järjestelmä, joka mahdollistaa kaivuun kaltevalla alustalla ilman, että ohjaamo kallistuu. Maksimikulma on 15 astetta.

Lue seuraavaksi