Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Mecalac palkittiin

Mecalacin uusi MWR, matalan painopisteen pyöräalustainen kaivukone oli jo näytillä Baumassa. Järjestäjien muotoilupalkinnon pokannut uutuus ei vielä tosin ole sarjavalmistuksessa. Bauman palkinnot ovat yleensä menneet saksalaisyrityksille, joten ranskalaisen Mecalacin saama tunnustus on jotain ennennäkemätöntä.

Ideana koneessa on alas viety painopiste, joka parantaa koneen kaivu- ja kuormausvakautta.Baumassa ranskalaisyritys ei tosin paljastanut uutuudesta juuri sen enempää kuin ennakkotiedotteissa oli kerrottu.

Uudessa MWR-kaivukoneessa oli asenenttuna myös uusi ranskalaisyrityksen kehittämä Connect-pikakiinityslaite, joka kaikessa yksinkertaisuudessaan on varsin nerokas. Se on vakiona jo muun muassa uudessa 12MTX-mallissa.

Koska kyseessä on systeemi, jossa yhden kauhan nivelen ja puomin pään väliin integroidun vankan sylinterin avulla lukitaan kauha paikoilleen, on kiinnikkeen painoa pystytty valmistajan mukaan pudottamaan reilusti.

Korkeutta ei myöskään synny enempää kuin tappikiinnitteisessä kauhassa. Mecalacin mukaan uusi pikakiinnike on 70 prosenttia edellistä versiota kevyempi. Näin vakiokauhakokoja on pystytty kasvattamaan kymmenisen prosenttia.

Video: Mecalac MWR.

Video: Mecalac Show Bauma 2016.

Video: Mecalac Connect.

Lue seuraavaksi