Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Doosanilta pyöräalustaisia

Doosan toi Baumaan näytille ennakkotiedoissa lupaamiaan, uusia pyöräalustaisia vitosperheen kaivukonemallejaan kolmessa eri kokoluokassa: Doosan DX140W-5 (14,3 t/102 kW), Doosan DX160W-5 (16 t/102 kW) ja DX190W-5 (18,9 t/113 kW). Lyhytperäisiä pyöräalustaisia uutuuksia nähtiin myös. Kuvan DX165W-5 on 160:n rinnakkaisversio ja painaa 16,5 tonnia (102 kW).

Koneventionaalisissa eli ”pitkäperäisissä” malleissa moottorina on kuusisylinterinen Doosan DL06P ja lyhytperäiseen potkua antaa nelisylinterinen Perkins 1204F. Molempien moottorimerkkien pakokaasut jälkikäsitellään tela-alustaisista kaivukoneista tuttujen pakokaasujen takaisin kierrätyksellä (EGR) sekä AdBluen avulla (SCR). Partikkelisuodatinta ei tarvita.

Pyöräalustaisissa ohjaamon ripustus on uusittu ja vaimennusta parannettu. Valmistajan mukaan uusi ohjaamo on tärinättömämpi ja melutasoltaan alhaisempi kuin edellisissä malleissa. Ohjaamossa on sama seitsemän tuman näyttö kuin tela-alustaisissa kaivukoneissa. Katkaisimia on keskitetty ja säilytystilaa on tullut lisää. Ohjaamon ilmanpainen on hieman korkeampi kuin aiemmin ja näin pölyn luvataan pysyvän poissa entistä tehokkaammin.

Doosanin kehittämä valvontajärjestelmä SPC (Smart Power Control) monitoroi moottoria ja hydrauliikkaa antaen oikean tehon työtehtävän mukaan. Kaikki työtilat E,S,P ja P+ hyödyntävät SPC-järjestelmää.

Tuulettimen siivikköä ohjataan sähköisesti ja se pyörii aina optiminopeudella moottorin ja hydrauliöljyn lämpötilaan sekä valiitsevan ilman lämpötilaan nähden. Tämä vähentää polttoaineen kulutusta sekä alentaa osaltaan melutasoa.

Peruutuskamera on vakiona ja lisävarusteena saa kameran myös sivulle. Molempien kameroiden välittämä kuva saadaan samalle näytölle. Aiemmin kameranäyttö pimensi muun näytön käyttöliittymän, mutta nyt mittaristot ja hälytysvalot jäävät näkyviin kamerakuvan lisäksi.

Puomin valoja on lisätty tuplasti edelliseen malliin verrattuna.

Tyhjäkäynnille pudotus on tietenkin automaattinen ja kierrokset tippuvat normaalisti tasolle 800 r/min.  Kun ulkoilman lämpötila laskee alle 10 celsiusasteen, ovat tyhjäkäyntikierrokset 1100.

Alavaunua, tukijalkoja ja puskulevyä sekä sen kiinnitysrunkoa on kauttaaltaan vahvistettu. Puskulevy on aiempaa korkeampi. Ilman esisuodattimet on lisätty vakioksi. Pöly, lika ja lumi puhalletaan ulos esipuhdistusvaiheessa, joten moottorin imuilma on puhtaampaa.

Kuljettaja saa äänihälytyksen, jos polttoaineessa havaitaan vettä. Useamman hälytysäänen jälkeen moottori ja hydraulipumput putoavat lepotilaan, jollei kuljettaja reagoi asiaan.

Pyöräkuormaajauutuudet ovat DL200-5 (11,7 t/106 kW) ja 250TC-5 (14,3 t/128 kW). Suositeltavat kauhakoot ovat kaksi ja 2,5 kuutiometriä. Myös pyöräkuormaajissa Stage IV-vaihe alitetaan  ilman partikkelisuodatinta.

Uudet järeät pyöräkuormaajamallit DL450-5 ja DL550-5 korvaavat vanhat kolmossarjalaiset. Vakiokauhakoot ovat 4,5 ja 5,7 kuutiometriä. Scania antaa moottoritehot 257 ja 283 kilowattia. Scania sopii pkokaasujen jälkikäsittelylaitteidensa osalta hyvin Doosanin strategiaan, sillä tässäkin selvitään ilman partikkelisuodattimia EGR:n ja SCR:n avulla.

Kelpaa siinä Bauman eläkeläisosastonkin hymyillä uuden Doosanin edessä.

Lyhyt video Doosanin osastosta Baumassa.

Lue seuraavaksi