Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Case-kaivukoneita Euroopasta

Casen ja Sumitomon yhteistyö kaivukonevalmistuksessa on jo 20 vuoden pituinen. Viime vuosina kaikki kaivukoneet ovat tulleet Japanista. Bauman suuri uutinen oli, että valmistusta on nyt aloitettu myös Euroopassa.

San Mauron tehtaalla Italiassa nimittäin kootaan nyt tela-alustaisia D-sarjan kaivukoneita Euroopan markkinoille. Näin toimitusajat saadaan lyhennettyä ja asiakkaat ”lähemmäksi”. Myös asiakkaiden palautteeseen on Casen mukaan helpompi reagoida ja tuotteita voidaan kehittää joustavammin Euroopan erikoistarpeita ajatellen.

Kaikki San Maurossa tehtävät kaivukoneet täyttävät samat vaatimukset ja käyttävät samoja komponentteja kuin vastaavat Japanissa kootut mallit. Valmistusprosessit ja kokoonpano ovat nekin Casen mukaan täysin yhteneväiset ja samat standardit ovat käytössä. Laatutarkkailuun on San Maurossa jopa lisätty testejä Japanin tehtaaseen verrattuna.

Ensimmäisiä koneita on jo rullannut ulos linjoilta  ja heinäkuuhun mennessä tuotepaletissa on kahdeksan mallia 13-30 tonnin työpainojen haarukassa.

Myös Casen Leccen tehtaalle tehdään investointeja muun muassa tuotantoon ja laadunvalvontajärjestelmiin. Upouusi maalaamo, ohjaamojen asennuslinja sekä testaus ja viimeistelyalue ovat uusinta uutta. Myös hitsauslinjaan sekä levyjen leikkaukseen on investoitu viime aikoina. Leccessä valmistetaan kompakteja ja isoja pyöräkuormaajia, kaivurikuormaajia, kurottajia ja uusimpana: tiehöyliä.

Molemmissa tehtaissa ympäristö- ja turvallisuusasiat on nostettu jalustalle ja pyrkimys on täysin kierrätettävien materiaalien ja saasteettomien valmistusmenetelmien  käyttöön ottoon. Myös tapaturmille halutaan nollalinja.

Uusista konemalleista kerrottiin jo Bauma-ennakoissa eli kaivukoneiden D-sarja sai runsaasti täydennystä ja jo Suomeenkin ehtineitä Stage IV-malleja on jo painoluokissa 14-51 tonnia. Muistutettakoon vielä, että nelosvaiheen päästörajat Caseissa alitetaan ilman partikkelisuodatinta SCR-/DOC –järjestelmien avulla.

Kuva: Bauman yhteydessä Case järjesti läheisellä louhoksella työnäytöksen, jonne oli kuljetus messuilta. CX 210D oli yksi esitellyistä malleista.

Aivan uusi konemalli Baumassa oli myös materiaalikone CX290D. Ohjaamo nousee viiteen metriin ja tarjoaa kuljettajalle hyvän näkyväisyyden työlaitteelle.

Puomivaihtoja on useita eri käyttötarkoituksiin. Kuvan puomivarustuksella maksimi ulottuvaisuus on 11,6 ja nostokorkeus 12,6 metriä. Yhdeksän metrin ulottuvuudella nousee 6192 kiloa edestä ja 4218 kiloa sivulta.

Lue seuraavaksi