Uutiset

Työkoneet

Avant Rent hyvässä kiidossa

Konepörssissä kerrottiin alkuvuodesta Avant Rent -konevuokrausverkoston perustamisesta. Vuokrausverkostossa on mukana useita eri yrittäjiä, jotka kaikki tarjoavat asiakkailleen koko verkoston laajan pienkuormaaja-, henkilönostin- ja työvälinevalikoiman. Alussa toimipisteitä oli verkostoituneena 14 kappaletta ympäri Suomea. Toimintaa on hieman hienosäädetty ja verkosto on nyt laajentunut.

Konepörssi haastatteli Avant Rentin perustajajäsen Kari Autiota (Konepalvelu.fi/Jukotech oy). Konepalvelulla on toimipisteet Jyväskylässä ja Juvalla. Vuokraustoiminnan lisäksi yritys myös myy Avant- ja Leguan-tuotteita. Tämän lisäksi myös Hyundai- maansiirtokoneita on vuokraus- ja myyntirepertuaarissa. Myös varaosapalvelua löytyy omien tuotteiden lisäksi kaikkiin trukkeihin. Mitä ei varastosta löydy, luvataan tilata vaikka suoraan asiakkaalle.

Miten reilut puoli vuotta toiminut Avant Rent on lähtenyt liikkeelle?

Kari Autio kertoo, että vajaan vuoden pyörinyt Avant Rent -konevuorkausverkosto on saanut hyvän vastaanoton. Eri vuokrausliikkeiden kautta on saatavilla muun muassa puolisensataa Avant-pienkuormaajaa ja niille runsas valikoima työlaitteita.

Avant Rent on otettu hyvin vastaan. Iloinen yllätys on ollut jo olemassa olevien vuokraamoiden kanssa tehty yhteistyö. Vuokrakoneiden kysyntä on jopa ylittänyt odotukset.

Mitä hyötyä tästä verkostosta on vuokra-asiakkaillenne ja teille vuokrausyrityksille?

Asiakkaat saavat nopeaa palvelua ja saatavilla oleva työlaitevalikoima on laaja. Tiivis yhteistyö muiden pisteiden kanssa helpottaa toimimista varsinkin sesonkiaikoina. Myös näkyvyyttä on helpompi saada, kun toimimme yhteistyössä.

Tarkoittaako verkosto käytännössä sitä, että saatte kumppaneilta koneen toimitettavaksi asiakkaalle, jos omasta pihasta ei löydy? Aiheuttaako se sitten lisäkustannuksia asiakkaalle? Onko teillä kaikilla sama hinnoittelu vuokrissa?

Juuri tästä on kysymys. Useimmiten rahtikulut ovat tapauskohtaisia, mutta meillä on myös hyvät rahtisopimukset. Vuokrien hinnoittelussa toki pyritään samaan linjaan, mutta aluekohtaisia eroja saattaa esiintyä. Hintojen ero voi myös johtua koneiden teknisistä eroavaisuuksista.

Onko tehdas jotenkin tässä toiminnassa mukana, ja jos on niin miten?

Verkostolla on vahva tuki tehtaan puolelta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että meillä on hyvät suorat kontaktit sekä myyntiin, huoltoon että varaosiin. Saamme myös tukea esimerkiksi verkoston markkinoinnin suunnittelussa.

Minkälaista muuta yhteistyötä teette jäsenyritysten kesken? Kuinka monta Avantia ja Leguania teillä koko verkostossa on vuokralle annettavaksi?

Karkea arvioni on, että yli 50 konetta löytyy Avantin puolelta ja Leguanin nostimia on noin 10–15 kappaletta. Leguanien suosio on kuitenkin kasvanut viime vuosina, mikä näkyy jo esimerkiksi Konepalvelun Leguan-tarjonnassa kaudelle 2019. Ideoimme ja kehitämme toimintaa yhteistyössä kaikkien mukana olevien yritysten kanssa. Pyrimme järjestämään säännöllisiä tapaamisia verkoston jäsenten kesken. Tavoitteena on myös tietyllä tavalla tukea toistemme ammatillista osaamista.

Mikä tekee Avantista niin hyvän vuokrauskoneen?

Avantin vahvuus on hyvä laatu ja helppokäyttöisyys sekä todella laaja lisälaitevalikoima. Avantin jälleenmyyntiarvo pysyy hyvänä ja se tekee hyvän pohjan kaluston vaihtuvuudelle.

Lue seuraavaksi