Uutiset

Työkoneet

Avant ammattipuutarhurin ja viherrakentajan tarpeisiin

–Hyvien käyttökokemusten lisäksi merkittävää uutta konetta hankkiessamme oli se, että kaikki aikaisemmin hankkimamme Avant-työlaitteet sopivat sellaisenaan uuteen Avantiin, sanoo Urpo Sundberg. Taimistolla on päivittäisessä käytössä muun muassa erilaisia kauhoja, trukkihaarukka ja puskulevy.

Avanteihin voidaan kiinnittää perustyölaitteiden ja viherrakentamisen työlaitteiden lisäksi myös maanrakennustöissä ja kiinteistönhoidossa käytettäviä työlaitteita. Kaikkiaan valikoimaan kuuluu sata työlaitetta, joista viherrakentamisessa käytetyimpiä ovat kaivuri, ruohon- ja reunaleikkuri, niittomurskain, palkkiniittokone, tehomaanmuokkain, tasojyrsin, repijä, kantopora, hakkuri ja puunhalkaisukone. Puutarha-alan ammattilaisena Urpo Sundberg arvostaa mahdollisuutta vuokrata harvoin tarvittavia Avant-työlaitteita.
–Kun tarvitsemme tilapäisesti jonkun työlaitteen, kuten viime vuonna salaojitusta varten ketjukaivurin, vuokraamme sen hyvinvarustetulta konevuokraajalta. Paljon käytetyt työlaitteet ostamme omaksi, Sundberg toteaa.

Avant 200 on ketterä sotkematta pihaa

Tämän vuoden keväällä Sundbergin taimitarhalle saatiin toinenkin Avant, pieni ja ketterä 200-sarjan kone. Koska tällä Mönkkäriksi kutsutulla pienkuormaajalla sujuisivat niin piha-, puutarha- ja metsätyöt kuin kaivutyöt, kuormaus, kuljetus ja lumen luontikin, siitä on tullut ammattilaisten lisäksi monen pientalo-asujan ja mökkiläisen työteliäs kumppani.

–200-sarjan Avant on osoittautunut tosi vikkeläksi. Taimilavojen liikuttelu ja kuormaus tapahtuvat usein ahtaissa tiloissa, joissa 200-sarjan Avant on kuin kotonaan. Jos pienen Avantin tehot eivät riitä, otamme käyttöön isomman 600-sarjan Avantin, jonka tehot riittävät vaativimpiinkin töihin, Sundberg toteaa. Taimistojen, puistojen ja pihojen lisäksi puutarha- ja maanrakennustöitä tehdään myös muun muassa hautausmailla ja muissa vastaa-
vissa paikoissa, missä työkoneiden mahdollisesti jättämät jäljet ovat ongelma.

–Arvostamme Avantien runko-ohjausta, sillä sen ansiosta nurmikoille tai pihapiiriin ei tule pyörän jälkiä, joita joutuisimme jälkikäteen paikkailemaan, kiittää neljännen polven puutarha-alan yrittäjä Janne Sundberg. –Kaiken kaikkiaan olemme olleet Avant-pienkuormaajiin erittäin tyytyväisiä ja voimme suositella niitä muillekin.

Sundbergin Taimisto

Vuonna 1921 perustettu Sundbergin Taimisto on yksi Lohjanseudun perinteikkäistä taimistoista. Sen tuottamat useat kymmenet erilaiset omena-, kirsikka-, luumu- ja päärynäpuun astiataimet muodostavat 90 prosenttia tuotannosta. Koristepuiden osuus tuotannosta on noin 10 prosenttia. Taimistolla on viljelyalaa noin kolme hehtaaria sekä viisi muovihuonetta, joiden kokonaispinta-ala on noin 1 800 neliötä. Tukkumyyntiin keskittyneen taimiston asiakkaina ovat puutarhamyymälät eri puolilla Suomea. Jonkin verran koristepuiden taimia menee myös kunnille ja kaupungeille. Sundbergin Taimiston toiminnasta vastaa Urpo Sundberg yhdessä poikiensa Taneli Sundbergin ja Janne Sundbergin kanssa.

Lue seuraavaksi