Uutiset

Työkoneet

Atlas Copcon murskauskauhamallistoon lisäystä

Viime vuoden Baumassa Atlas Copco esitteli uudet murskakauhamallit BC 2500 ja BC 3700. Ne kattoivat kaivukoneissa kokoluokat 22-38 tonnia. Nyt mallistoon on lisätty kaksi uutukaista eli BC 2100 and BC 5300. BC-perhe kattaa uutukaisten myötä peruskoneiden painoluokat 18-54 tonnia. Kauhojen painot ovat välillä 2000-5300 kiloa. Murskakauhat tarjoavat vaihtoehdon siirrettäville, tela-alustaisille murskaimille silloin, kun murskaustarve on ajoittaista tai murskattavaa materiaalia ei ole kovin suuria määriä.

Atlas Copcon mukaan uuden BC-perheen murskakauhat ovat 30 prosenttia tehokkaampia kuin edellisen sukupolven mallit. Voimansiirrossa on kaksi vahvaa hydraulimoottoria ja jakohinha on vankempaa tekoa kuin ennen, joten huoltoväliä on valmistajan mukaan näin saatu kasvatettua. Edelleen luvataan, että uudet kauhat suoriutuvat täydestä kuormituksesta nyt paremmin kuin ennen.

Kauhasarjan eduiksi mainitaan materiaalin, myös isojen kappaleiden, parempi ohjautuvuus leuoille. Leukoja voidaan pyörittää myös takaisin päin, mikä auttaa tukkeutumistilanteessa. Jaekokoa voidaan helposti säätää leukaväliä muuttamalla. Tämä onnistuu Atlas Copcon lupauksien mukaan nopeasti ilman erikoistyökaluja.

Lue seuraavaksi