Uutiset

Työkoneet

Asennusvalmiit ja helposti käsiteltävät muovisäiliöt

Kevyt ja kestävä polyeteeni- tai polypropeenimuovi valitaan yhä useammin materiaaliksi suurta kapasiteettia vaativiin säiliöratkaisuihin kuten alavesi-, hulevesi-, palovesi- ja kemikaalisäiliöihin, alkalointilaitoksiin ja tasausaltaisiin. Uponor Infran Weholite-säiliöt toimitetaan kuljetusmittojen salliessa asennusvalmiina, mikä säästää työmaalla merkittävästi aikaa ja vaivaa. Suurimmat Suomessa valmistetut säiliöt ovat ulkohalkaisijaltaan jo lähes 3,7-metrisiä.

Kuva: Pekka Mäkynen.

Asennusvalmiiden, kevyiden ja helposti käsiteltävien muovisäiliöiden käyttö yleistyy rakennuskohteissa tasaisesti. Uponor Infran valmistamat Weholite-säiliöt toimitetaan jo tehtaalla täysin yksilöllisesti varusteltuina, joten asennus ja käyttöönotto on nopeaa.

–”Säiliö on käyttövalmis heti kytkennän jälkeen. Rakennushankkeiden aikataulut ovat usein tiukkoja, joten työvaiheiden ja ajan säästyminen työmaalla on merkittävä etu. Asennusajan lyheneminen näkyy selkeästi myös kustannuksissa”, toteaa applikaatiopäällikkö Ari Sillanpää Uponor Infrasta.

– Materiaalin keveyden ja putken rakenteen ansiosta myös kuljetus on varsin yksinkertaista, vaikka säiliöllä olisikin kokoa, Sillanpää huomauttaa.

Kohteen ja asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöitävät Weholite-säiliöt soveltuvat lukuisiin eri käyttötarkoituksiin. Säiliöitä toimitetaan muun muassa alavesi-, palovesi-, saostus- ja kemikaalisäiliöiksi, alkalointilaitoksiksi, tasausaltaiksi ja erottimiksi.

–”Uusia käyttökohteita löytyy jatkuvasti”, Sillanpää sanoo. 

Ei riskiä korroosiolle

Weholite-putket valmistetaan PE- tai PP-profiilista kierresaumaamalla. Putken kerrosrakenne takaa säiliöille kestävyyden, joustavuuden, tiiveyden ja tietyn lämpöeristävyyden.

–Säiliöt ovat täysin tiiviitä. Tämä varmistetaan aina myös tiiveystestaamalla säiliöt ennen toimitusta. Polyeteenistä tai polypropeenista valmistetuissa säiliöissä ei ole riskiä korroosiolle ja ne kestävät useimpia kemikaaleja. Säiliöt sopivat elintarvike- ja juomavesikäyttöön ja kestävät erinomaisesti myös esimerkiksi happoja, emäksiä ja liuottimia.

– Säiliöitä toimitetaan yhä enemmän myös teollisuuskäyttöön.

Vaasan tehtaalta Suomen suurimmat muovisäiliöt

Kerrosrakenteen ansiosta Weholitesta voidaan valmistaa sisähalkaisijaltaan jopa yli 3,5-metrisiä säiliöitä.

Tähän mennessä suurimmat Suomessa valmistetut muovisäiliöt ovat sisähalkaisijaltaan 3,4-metriset Weholite-säiliöt, jotka toimitetaan Suomen Maastorakentajat Oy:n työmaalle. Uponor Infran Vaasan tehtaalla valmistettua 12 Weholite 3400 -säiliötä käytetään teollisuuskohteen rakennusvaiheen vesihuollon varmistamiseen. Käyttö-, palo- ja varavesijärjestelmissä käytettävät säiliöt ovat tilavuudeltaan 135 m3 ja pituudeltaan 15,5 metriä.

 www.uponor.fi

Lue seuraavaksi