Uutiset

Työkoneet

Anni Karppinen johtaa Dynasetin tiimiä

Dynaset sai uuden toimitusjohtajan vuoden 2023 alussa Anni Karppisesta. Anni on työskennellyt Dynasetilla vuodesta 2008 lähtien, mutta hän ei uskonut luovansa uraa Dynasetilla. Dynasetille Annin sai jäämään henkilökunta ja asiakkaat. Molempien kanssa on ollut ja on Annin mukaan todella mielenkiintoista työskennellä, tehdä siistejä juttuja ja koko ajan oppia uutta. Tuotteet ja toimiala veivät mukanaan.

”Hauskana yksityiskohtana mainittakoon, että alun perin aloitin urani Dynasetilla kokoamalla hitsausgeneraattoreita. Aivan kuten perustaja Reijo Karppinen, tosin en kasannut niitä autotallissani. Sen jälkeen, muistaakseni vuonna 2008, aloitin harjoittelun myyntisihteerinä. Tehtävä vei minut Kiinaan, koska olin opiskellut myyntiä Aasian markkinoilla. Kun harjoittelu päättyi, jatkoin samassa tehtävässä koko kesän. Ajattelin, että teen töitä kesän ajan ja etsin sitten oikean työpaikan. Tarkoitukseni ei siis ollut luoda uraa täällä ja ajattelin tämän olevan liian insinöörimäistä minulle”, Anni kertoo.

Myyntisihteerinä Anni teki monia asioita näyttelysuunnittelusta tarjouspyyntöihin. Opittavaa oli valtavasti, ja monet asiat opittiin kokeilujen kautta.

”En ollut teknisesti suuntautunut aloittaessani täällä. Kävin silloin usein Timo Niemisen, nykyisen teknisen johtajamme, työpöydän äärellä kyselemässä tekniikasta”, Anni Karppinen nauraa.

Anni on täydellinen esimerkki siitä, miten motivaatio ja rohkeus tekevät kenestä tahansa mestarin pitkällä aikavälillä. Anni kehittyi jatkuvasti; hänestä tuli esimerkiksi Dynasetin tapahtumien vastuuhenkilö, josta hän todella piti. Ajan mittaan myös hänen kalenteri alkoi täyttymään erilaisilla myyntitehtävillä, kuten asiakaskäynneillä.

Messuilu ja muut tapahtumat ovat Anni Karppiselle edelleen tärkeitä. Vuonna 2022 hän vieraili tyttärensä kanssa Bauma 2022 -messuilla. Näyttelyn aikana hän tapasi Dynaset-jälleenmyyjiä, muun muassa kuvassa olevan Abhay Kaskebarin DCS Techno Services -yrityksestä.

”Sitten asiat vain tapahtuivat, kun tapahtumien suunnittelu, asiakaskäynnit ja tiimin johtamistehtävät muodostuivat rutiiniksi. Tapahtumasuunnittelu oli minulle luontevaa, mutta teknisenä myyjänä toimiminen suomalaisilla messuilla ei ollut naiselle helppo nakki, koska ala oli miesvaltainen. Onneksi ulkomaiset messut ja asiakkaat olivat eri juttu, ja he osasivat arvostaa osaamistani. Asiat ovat sen jälkeen muuttuneet paljon myös Suomessa. Kaiken kaikkiaan voisi sanoa, että kun näin, että jotain oli tehtävä, tein sen. Muutaman vuoden kuluttua minusta tulikin myyntipäällikkö. Työskentelin siinä tehtävässä yhdeksän vuotta ja lisäksi vuonna 2018, minusta tuli varatoimitusjohtaja, josta jäin äitiyslomalle vuoden 2022 alussa”, jatkaa Anni.

Anni valittiin myyntipäälliköksi poikkeuksellisella tavalla: myyntitiimi ehdotti häntä päällikökseen. Vuosi oli 2012. Sitä ennen Anni olikin jo vihjannut olevansa kiinnostunut myyntipäällikön paikasta.

”Hain myyntipäällikön paikkaa ennen kuin minusta sellainen tuli. Ainoa ongelma oli, että hakemus ei johtanut edes haastatteluun.”

Kaikki rakentuu luottamukselle

Anni omaa jo pitkän kokemuksen Dynasetilta. Koulutuksellisesti hänellä on MBA-tutkinto kansainvälisestä myynnistä. Mikä tärkeintä, hän on yksivuotiaan tyttären äiti, mikä tuo maustetta perheyrityksen johtamiseen. Miten asiat ovat sujuneet tähän mennessä?

”Olin yllättynyt siitä, miten paljon asemanvaihdos muutti päivittäisiä tehtäviäni ja suhtautumista minuun, vaikka suurin osa näistä toistuvista tehtävistä oli kuulunut aikatauluuni jo ennen aseman vaihtumista. Olen kiitollinen siitä, miten hyvin tiimimme on tukenut muutosta ja minua. Tuki on ollut välttämätöntä äitiyden ja johtotehtävien yhdistämisessä. Nykyisessä työssäni pääsen mukaan moniin mielenkiintoisiin asioihin, jotka läpäisevät kaikki Dynasetin toiminnot ja joiden tavoitteena on tyytyväinen asiakas”, jatkaa Anni.

Anni Karppinen uskoo, että luottamus, selkeät tavoitteet ja visio auttavat tiimiä kasvamaan.

”Meillä on erinomaiset arvot ja loistava tiimi, ja haluamme kehittyä pitkällä aikavälillä. Jokainen Dynaset-tiimin jäsen on meille tärkeä ja arvokas, ja tärkeimpänä tehtävänäni on mahdollistaa vision toteuttaminen yhdessä tiimimme kanssa eli sparrailla, haastaa ja motivoida ihmisiä sekä antaa tarvittavat resurssit. Meidän on säilytettävä työkulttuurimme ja tiimihenkemme yrityksen kasvaessa. Uskon vakaasti, että paras työpaikka rakennetaan yhdessä, enkä usko, että kukaan haluaa työskennellä huonossa työpaikassa. Meillä on lahjakkaita työntekijöitä jokaisella osastolla, ja meidän on vain tarjottava kaikki tarvittavat resurssit”, päättää tuore toimitusjohtaja.

Dynasetin tehtaalla yksi lause korostaa Dynasetin luotettavaa työkulttuuria. Lause on “Annin olkapäiden takaa on helppo huudella”.

Lue seuraavaksi