Uutiset

Työkoneet

Anders Svensson nimitetty Konecranesin toimitusjohtajaksi

Konecranes Oyj on nimittänyt Anders Svenssonin (s. 1975) yhtiön toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässä viimeistään 7. joulukuuta 2022.

Anders Svensson siirtyy Konecranesille Sandvikilta, jossa hän johtaa tällä hetkellä Rock Processing Solutions-liiketoiminta-aluetta. Ennen nykyistä tehtäväänsä hän on toiminut useissa johtotehtävissä Sandvikilla vuodesta 2008 alkaen, muun muassa Crushing and Screening-divisioonan johtajana, Sandvik Constructionin palveluista sekä globaalista myynnistä vastaavana johtajana sekä Sandvik Constructionin ja Sandvik Miningin hankintajohtajana. Anders Svensson on koulutukseltaan kemiantekniikan diplomi-insinööri. Hän on Ruotsin kansalainen. Lisätietoja hänen taustastaan on saatavilla tiedotteen liitteenä olevasta ansioluettelosta.

“Olen erittäin tyytyväinen saadessani ilmoittaa Anders Svenssonin nimityksestä Konecranesin toimitusjohtajaksi. Hänellä on vakuuttava ansioluettelo kannattavan kasvun toteuttamisesta ja globaalia työkokemusta. Hän on tuloshakuinen ja innostava, vahvasti asiakaskeskeinen ja hyvä ihmisten johtaja”, sanoo Christoph Vitzthum, Konecranesin hallituksen puheenjohtaja.

“Hallitus aloitti kansainvälisen rekrytointiprosessin maaliskuussa heti suunnitellun Cargotec-fuusion peruuntumisen jälkeen. Prosessin aikana arvioitiin useiden erinomaisten ehdokkaiden soveltuvuutta. Anders Svensson on osaamiseltaan, ominaisuuksiltaan ja kokemukseltaan oikea valinta johtamaan Konecranesia tässä innostavassa vaiheessa”, jatkaa Vitzthum.

“Olen kiitollinen ja innoissani saadessani mahdollisuuden johtaa Konecranesia, joka on alansa globaali johtaja. Konecranes on tunnettu ainutlaatuisesta palvelu- ja laitetarjoomastaan ja erinomaisesta henkilöstöstään. Nyt on jännittävä hetki aloittaa Konecranesilla – johtavan teknologiansa sekä digitaalisten ja automaatiokyvykkyyksiensä ansiosta Konecranes on ainutlaatuisessa asemassa voidessaan tukea asiakkaittensa toimintojen turvallisuuden, tuottavuuden ja vastuullisuuden parantamista. Odotan kovasti, että pääsen työskentelemään uusien työkavereideni kanssa eri puolilla maailmaa ja että saan rakentaa kannattavaa kasvua ja tulevaa menestystä Konecranesin vahvalle perustalle,”, sanoo Anders Svensson.

Konecranesin finanssijohtaja Teo Ottola toimii väliaikaisena toimitusjohtajana siihen asti, kunnes Anders Svensson aloittaa Konecranesilla.

Lue seuraavaksi