Uutiset

Työkoneet

Anafi-kuvauskopteri ammattikäyttöön

Parrot Anafi USA on tehokas kuvauskopteri, joka on rakennettu vastaamaan etsintä- ja pelastushenkilöstön, armeijan, rajavalvonnan, erilaisten tarkastajien sekä monien muiden ammattilaisten vaatimuksiin. Se on ensimmäinen kuvauskopteri, jossa on 32-kertainen suurennus, 4K HDR -tason videokuvaus sekä kunnon lämpökuvausominaisuudet kannettavassa, turvallisessa ja kestävässä laitteessa.

Yhdysvalloissa valmistettu Parrot AnafiUSA tarjoaa samat huippuluokan turvallisuus-, kestävyys- ja kuvankäsittelyominaisuudet kuin Parrotin lyhyen kantaman tutkimuksen kopteri, joka on suunniteltu Yhdysvaltain armeijalle. Tietojen salaus ja yksityisyyden suojausominaisuudet ovat Euroopan unionin yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisia.

Kopteri tarjoaa valmistajansa mukaan luokkansa parhaan yksityisyyden ja turvallisuuden arkaluonteisiin tehtäviin. Kopterin kuvat ja videot salataan SD-muistikortille käyttämällä 512-bittistä AES-XTS-suojausavainta. Sillä varmistetaan, ettei tallennettuja tietoja voida lukea, jos kopteri tai muistikortti katoaa.

Kuvauskopterin 32-kertainen suurennus on suunniteltu kahden 21 megapikselin kameran ympärille. Näin kopteri näkee yksityiskohtia jopa viiden kilometrin päästä ja ihmisen jopa kahden kilometrin päästä. Lämpökamera havaitsee ihmisen luonnossa jopa 100 metrin päästä. Ainutlaatuisen kamerarakenteen ansiosta kuvauskopterilla voi kuvata myös ylöspäin.

Lämpökameralla etsintätiimi voi helposti hakea ihmisiä tai eläimiä luonnossa, hakea kaukolämpöverkon vuotokohtia maastossa, tarkistaa sähkölinjojen kuntoa tai vaikkapa tarkastaa aurinkopaneelien kunnon ilman katolle kiipeämistä. Esimerkiksi rakennusteollisuudessa käytetään paljon lämpökamerakoptereita rakennusten lämpövuotojen tarkastuksiin. Palomiehet voivat puolestaan arvioida entistä paremmin tulipalojen kokonaistilanteen seuraamalla kuumimpia kohtia, joihin suunnata sammutustoimet nopeammin.

Vain puoli kiloa painava Parrot Anafi USA -kuvauskopteri on helppo ja nopea ottaa käyttöön. Se on toimintavalmis alle 55 sekunnissa ja sen voi lähettää lentoon myös kädestä. Se kykenee lentämään myös sisätiloissa ilman GPS-signaalia ja lentää yhdellä akulla jopa 32 minuuttia. Se on myös luokkansa hiljaisin kopteri vain 79 desibelin käyntiäänellään. Se käyttää tavallista Usb-c liitäntäistä laturia, joten akkuja on vaivaton ladata.

Kopteri käyttää luotettavia standardeja ja avoimia protokollia (kuten Wi-Fi, WPA2, RTP/RTSP, H.264 ja GUTMA) varmistaakseen kaikkien tallennettujen tietojen parhaan mahdollisen yhteensopivuuden ja turvallisuuden. Kopteri on myös yhteensopiva alan johtavan Pix4Dreact-kartoitusohjelmiston kanssa.

Kopteri kestää IP53-luokituksensa ansiosta sadetta ja pölyä. Se sietää myös enintään 15 metrin sekuntinopeudella puhaltavan tuulen. Parrot ANAFI USA sopii valmistajan mukaan täydellisesti kaikenlaiseen pelastustyöhön, valvontatehtäviin ja tarkastuksiin viranomaisten, yritysten ja yksittäisten ammattilaisten käyttöön.

Parrot ANAFI -kopterimallisto

Parrot Anafi -mallistoon kuuluu useita kuvauskoptereita, joista edullisin perusmalli sopii harrastajille monipuoliseen ja laadukkaaseen ilmakuvaamiseen. Laadukkaan 4K HDR -kameran, kolminkertaisen suurennuksen ja 180 asteen pystykääntyvyyden ansiosta kuvaaminen on helppoa ja tulokset ällistyttäviä. Parrot Anafi Thermal -paketissa on puolestaan tavallisen kameran lisäksi myös lämpökamera, joka soveltuu monipuoliseen lämpöseurantaan ja vaikkapa lentäväksi riistakameraksi. Mukana on myös kolme akkua, latauskeskus, kantolaukku ja muita tarvikkeita.

Hinta ja saatavuus

Parrot Anafi USA -kuvauskopteri tulee saataville elokuussa 8 700 euron suositushintaan. Parrot Anafi ja Parrot AnafiI Thermal ovat saatavana 699 ja 2 395 euron suositushintoihin. Kaikki hinnat sisältävät 24 prosentin arvonlisäveron. Lisätiedot www.boston.fi.


Lue seuraavaksi