Uutiset

Työkoneet

Ammattilaiset asioivat Nettikoneessa – Ilmoitusten ja sopimusten määrä kasvussa

Maa- ja metsätalouden, maarakennusalan ja raskaan kuljetuskaluston markkinapaikka Nettikone jatkaa kasvuaan. Nettikoneessa kysyntä ja tarjonta löytävät toisensa ja tuotteet vaihtavat omistajaa nopeasti. Nettikone jatkaa kasvulinjalla ja tämän vuoden tilastot kertovat sivuston suosion kasvusta ja kaupanteon toimivuudesta.

Nettikoneen tämän vuoden tilastoja tutkittaessa on helppo havaita kaikkien tärkeimpien tunnuslukujen hyvä suunta. Tammikuun alusta heinäkuun loppuun verrattuna esimerkiksi kokonaiskauppa-arvo (GMV) on kasvanut 11 prosentilla viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna ja lukema onkin jo noin 975 miljoonaa euroa. Myytyjen yksiköiden määrä, noin 51 000 kpl, on puolestaan kasvanut 17 prosenttia ja yrityspuolella kasvua on ollut peräti 41 prosenttia. Yli 100 000 uniikkia viikkokävijää takaakin sivuston vilkkauden kaikissa myyntikategorioissa.


Kauppa käy


Nettikoneessa toteutuneita kauppoja tutkittaessa raskaan ja kalliimman kaluston korkeat kauppamäärät herättävät huomiota. Eniten kauppansa tehneen kategorian joukosta löytyvät traktorit, kuorma-autot, kaivukoneet, tie- ja lumikoneet, perävaunut sekä kuormaimet. Myytävä kalusto on myös uudehkoa ja laadukasta. Nettikoneessa myytyjen kuorma-autojen keskihinta on yli 47 000 euroa ja kaivukonepuolella keskihinta nousee yli 50 000 euron. Tämän hintaluokan kaupankäynnin toimivuus on osoitus Nettikoneen luotettavuudesta ja kaupankäynnin turvallisuudesta.
Nettikone soveltuu lukemien perusteella niin uudehkojen kuin kalliiden koneiden kauppaan. Sivuston kautta löytyy ostajia kaiken hintaisille tuotteille. Asiakaskunnan ostovoiman ansiosta Nettikoneen kautta saadut yhteydenotot ovat arvokkaita, ja niiden hyödyntäminen tarjoaa yrityksille runsaasti mahdollisuuksia.
Huomionarvoista on myös kaupankäynnin nopeus. Esimerkiksi traktorien keskimääräinen myyntiaika on vain 21 vuorokautta.


Kuorma-autot ja traktorit kiinnostavat


Nettikoneen tilastoja tutkittaessa korostuvat maatalouteen sekä kuljetuskalustoon kohdistuvien hakujen korkea määrä. Kategorioihin jaettuna selkeässä kärjessä kulkevat traktorit sekä kuorma-autot. Seuraavina tulevat kaivukoneet, perävaunut ja linja-autot. Merkkikohtaisissa hauissa Valtra ja Valmet ovat selkeästi etsityimpiä tuotteita. Maatalouskonepuolella seuraavina tulevat Massey-Ferguson, John Deere sekä New Holland. Kuljetuspuolelta etsitään eniten Volvon, Scanian ja Sisun tuotteita. Maarakennuskonepuolella etsityimpiä ovat puolestaan Volvon, Casen, New Hollandin, Kubotan, Hitachin, JCB:n ja Avantin tuotteet.


Uudehko ja laadukas kalusto kiinnostaa

Nettikoneessa hakutulokset kertovat asiakaskunnan kiinnostuksesta korkealuokkaiseen kalustoon. Laatuun ja luotettavuuteen ollaan valmiita panostamaan, ja hinnan lisäksi huomiota kiinnitetään kilometri- tai tuntimäärään, varusteluun, leasingmahdollisuuksiin sekä jälkimarkkinointipalvelujen tasoon. Huoltopalvelujen sekä takuupuolen toimivuus sekä varaosien saatavuus ovatkin hyvin oleellisia tekijöitä hankintapäätöksen syntymisessä, ja niiden tasoa kannattaakin myyntitilanteessa korostaa.
Nettikone onkin oikea kauppapaikka myös arvokkaimpien koneiden myyntiin. Tänäkin vuonna uuden omistajan ovat löytäneet esimerkiksi useat yli puolen miljoonan euron nosturit, kaivukoneet, dumpperit, kuorma-autot sekä murskat, ja kovaa kysyntää on ollut myös useiden satojen tuhansien eurojen arvoisten traktorien, puimurien, lietelevittimien sekä metsäkoneiden parissa. Nettikone tarjoaakin markkinakanavan alan yrityksille koneiden, autojen sekä varaosien ja tarvikkeiden turvalliseen myyntiin.


Nettikone ja Konepörssi ovat ajoneuvo- ja konekaupan kehittäjiä


Konepörssi sekä Nettikone kuuluvat Alma Media Oyj:n Alma Ajo-yksikköön, jonka ydinajatus on olla ajoneuvo- ja konekaupan kehittäjä, joka tekee kaupankäynnistä ja omistamisesta mutkatonta ja turvallista. Työkone- ja tavarakuljetusalan luetuin media Konepörssi tavoittaa tarkasti kohdistetulla jakelullaan koko sektorin toimijat ja päätöksentekijät. Konepörssin ammattimainen ja ajankohtainen sisältö sekä vaikuttava määrä kiinnostavia ilmoituksia tarjoavat arvokasta ja luotettavaa tietoa lukijan hankintapäätösten tueksi. Samaan yksikköön kuuluminen tarjoaakin alan yrityksille tehokkaan markkinointikanavan, ja yhdistämällä Nettikoneen sekä Konepörssin tehokkuudet voi olla varma siitä, että oma viesti tavoittaa maamme ostovoimaisen asiakaskunnan.

Lue seuraavaksi