Uutiset

Työkoneet

Älypuhelimiin liitettävä Hybrid X -käyttölaite

Virve Tuotteet ja Palvelut Oy ja Stop Noise Finland Oy Ltd tuovat markkinoille älypuhelimiin liitettävän lisälaitteen. Vuoden 2021 alussa Suomessa käynnistetään patentoidun Hybrid X -käyttölaitteen tuotanto. Tuote mahdollistaa yhteiskunnan huoltovarmuutta varmistavien tahojen sujuvan, turvallisen ja monipuolisen viestinnän kentällä.

Virve Tuotteet ja Palvelut Oy:n (VTP) toimitusjohtaja Manu Skyttä ja Stop Noise Finland Oy Ltd:n toimitusjohtaja Markku Nieminen ovat allekirjoittaneet jälleenmyyntisopimuksen, joka polkaisee käyntiin Hybrid X -käyttölaitteen tuotannon. Hybrid X:n tuotekehitys, valmistus ja kokoonpano tehdään Suomessa. Solmitun sopimuksen myötä VTP ja Stop Noise tehostavat yhteistoimintaansa. Uuden tuotteen toimitukset alkavat vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä.

Hybrid X on kehitetty kaikkien yhteiskunnan kriittisiä toimintoja ylläpitävien tahojen viestintään sekä teollisuuden käyttöön. Käyttölaite kiinnitetään neljännen tai viidennen sukupolven (4G tai 5G) LTE-verkossa toimivaan älypuhelimeen puhelimen mallikohtaisella sovitekuorella. Hybrid X:ään voidaan yhdistää samanaikaisesti myös Tetra-päätelaite. Näin nykyisiä Tetra-verkon palveluita sekä uusia Virve 2.0 -teknologiaan perustuvia toimintoja voidaan käyttää yhdellä laitteella. Uutta ja vanhaa teknologiaa tullaan aluksi käyttämään rinnakkain.

”Pelkällä kosketusnäytöllä varustetun älypuhelimen käytettävyys kentällä ei vastaa käyttäjien käytettävyysvaatimuksia. Hybrid X:n avulla puhelimen toimintoja voidaan käyttää kentällä helposti fyysisillä painikkeilla, vaikka hansikkaat kädessä. Hybrid X vaimentaa taustamelun ja välittää selkeän, ymmärrettävän puheen vastaanottajalle. Puhelinta kannetaan Smart Holder -olkapidikkeessä, jossa älypuhelin latautuu ja on aina käytettävissä pitkienkin operaatioiden aikana. Hybrid X:n pikapainikkeilla voidaan käynnistää sovelluksia ilman, että puhelinta tarvitsee ottaa lainkaan käteen. Näin käyttäjän on helppo lähettää esimerkiksi livekuvaa johtamisen välineeksi johtokeskukseen”, kertoo Nieminen.

VTP ja Stop Noise uskovat vahvasti tuotteen menestykseen, sillä patentoitu Hybrid X -käyttölaite on suunniteltu täyttämään käyttäjäorganisaatioiden tiukat käytettävyysvaatimukset.

”Olemme kaikki uuden edessä, joten seuraamme tiukasti Virve 2.0 -verkkojen kehitystä ja keskustelemme loppuasiakkaiden kanssa tulevaisuuden tuotteiden vaatimuksista. Kuuntelemme herkällä korvalla ja teemme yhteistyötä sidosryhmien kanssa”, sanoo Nieminen.

”Tämä on VTP:lle merkittävä kehitysaskel kohti viranomaisviestinnän Virve 2.0:n tuomaa teknologiamullistusta. Helppokäyttöinen ja kestävä viestintäratkaisu, joka mahdollistaa puheen lisäksi myös videokuvan ja datan liikkumisen turvallisesti, on osa viranomaisviestinnän ja monien organisaatioiden lähitulevaisuutta. Solmittu sopimus auttaa meitä tarjoamaan yhä parempia viestintäratkaisuja huoltovarmuuskriittisille tahoille sekä edistämään kotimaista teknologiakehitystä”, toteaa lopuksi Skyttä.Lue seuraavaksi