Uutiset

Työkoneet

13-tonninen sähköinen Komatsu

Komatsu tuo tammikuussa 2024 Japanin markkinoille 13-tonnin painoluokkaan sijoittuvan täyssähkökäyttöisen PC138E-11 kaivukoneen. Aluksi sitä toimitetaan vain vuokrakäyttöön. Suunnitelmissa on myös Euroopan markkinoille tulo nopeasti Japanin jälkeen.

Komatsu kehittää nyt kovalla vauhdilla sähkökäyttöä maarakennuskoneissaan ja pyrkimyksenä on hiilineutraalisuus vuoteen 2050 mennessä. Lanseeraus aloitetaan markkina-alueilla, missä sähkökoneiden kysynnän uskotaan kasvavan nopeimmin. Vuokrakäytössä kokemusten kerääminen useantyyppisistä töistä on helppoa. Olosuhteet vaihtelevat eri työmailla ja Komatsu uskoo asiakkaiden nopeasti kokevan täyssähkökäytön ympäristöystävällisyyden ja turvallisuuden. Asiakkaiden mielipiteitä tullaan keräämään tiiviisti ja niitä hyödynnetään tulevaisuuden tuotekehityksessä

Uutuus PC138E-11 on Komatsun mukaan varustettu suuritehoisella litiumioniakustolla. Myös jäähdytysjärjestelmä akuille ja muille sähkökomponenteille on uusi. Koneen peränylitystä (1 830 mm) on pystytty uuden konstruktion ansiosta pienentämään. 2023 on ollut Komatsun täyssähkökäyttöisten maarakennuskoneiden lanseerausvuosi.

”PC138E-11 on neljäs askel tällä tiellämme”, sanoo Komatsun pääjohtaja Hiroyuki Ogawa.

”Hydrauliset kaivukoneet ovat kaikkialla maailmassa käytössä ja 13-tonninen kokoluokka on yleinen monetyyppisissä töissä. Erittäin soveltuva se on urbaaniin ympäristöön ja sähkökäyttöisenä entistä ympäristöystävällisempi”, jatkaa Ogawa.

Ensi kevään Intermat-näyttelyssä Komatsu tulee liittämään tähän uutuusmalliin 3D-koneohjausjärjestelmän. Uusi 13-tonninen on varustettu 225 kilowattitunnin litiumioniakustolla. Tässä vaiheessa Komatsu ei ilmoita lataus- eikä työskentelyaikoja koneelle.

Suomessa Komatsu-maarakennuskoneita edustaa Suomen Rakennuskone Oy.

Lue seuraavaksi