Uutiset

Yleinen

Y-Agro uudella konseptilla Tuuriin

Y-Agro perusti ensimmäisen uuden toimipisteensä Tuuriin Alavudelle. Avajaisia vietettiin 3. ja 4. joulukuuta. Y-Agron toiminta on suunniteltu tulevaisuuden tarpeisiin. Päällekkäisyyksistä Agrimarketin kanssa on luovuttu ja Y-Agron toimipaikat ja henkilökunta keskittyy vilja- ja konekauppaan.

Hankkija Oy:n toimitusjohtaja Ensio Hytönen, joka on hoitanut Y-Agron toimitusjohtajan tehtäviä marraskuun loppuun muistutti tilaisuudessa, että liiketoiminta pitää olla virtaviivaista. Moni maatila on ja kasvanut ja kalusto on valittu olosuhteisiin sopivaksi. Maatalousasiakkaiden lukumäärä vähenee vuosittain ja seuraavien vuosien aikana tilakoko kasvaa edelleen. Kaupan pitää olla mukana muutoksessa. Tulevaisuudessa maatilat kasvavat edelleen ja se tarkoittaa, että asiakkaat ovat entistä laatutietoisempia. 

Y-Agron joulukuun alussa on aloittanut toimitusjohtajana Jouni Oksanen (toinen vasemmalta). Jounilla on monen vuoden kokemus konekaupasta ja viimeksi hän on ollut Suur Seudun Osuuskaupan maatalouskaupan toimialajohtaja.

– Jouni ei lupaa Y-Agron kaupalle helppoa tulevaisuutta, jossa voitaisiin jäädä vain odottelemaan asiakkaita. Hyvät ja luotettavat tuotteet kuitenkin helpottavat neuvotteluja, kun asiakkaat ovat kuitenkin yhä laatutietoisempia. Horschien kauppa esimerkiksi on ollut syksyn aikana alueittain todella vilkasta.

Avajaisissa olivat mukana myös Horschin toimitusjohtaja Traugott Horsch (toinen oikella) ja Vogel & Nootin Pohjois-Euroopan, Balttian ja Ukrainan aluejohtaja Linas Karalkevicius (vasemmalla) Oikella Matti Kivistö.


Lue seuraavaksi