Uutiset

Yleinen

Vieskan Metalli Oy ja Dometal Oy yhteistyöhön kylvökoneviennissä

Kylvölannoittimia valmistava Vieskan Metalli Oy ja Multiva-maatalouskoneita valmistava Dometal Oy ovat sopineet yhteistyöstä. Sen kohteena on kylvölannoittimien vienti. Jatkossa Dometal Oy alkaa viedä Vieskan Metallin valmistamia kylvökoneita omien vientikanaviensa kautta Multiva tuotemerkillä noin kymmeneen maahan.

Yhteistyö koskee ainoastaan vientitoimintaa, sillä kotimaassa VM kylvökoneet ovat Turun Konekeskuksen edustuksessa. Vieskan Metalli jatkaa myös omaa vientitoimintaansa VM-tuotemerkillä.

Osana nyt solmittua yhteistyötä on myös testaus- ja kehitystoiminta, sillä olosuhteet ja viljelykasvit vaihtelevat vientimaasta toiseen.

Tähän saakka VM kylvökoneet on tunnettu erityisesti aitosuorakylvökoneina. Vientimaissa kylvö tapahtuu kuitenkin enimmäkseen muokattuun maahan, johon kone soveltuu myös erinomaisesti sen tarkkuuden ja läpäisevyyden ansiosta. Kuvassa automaattirasvarilla toimiva VM-kylvökone.

”Jälleenmyyjämme eri maissa ovat jo pitkään pyytäneet meitä laajentamaan tuotevalikoimaamme myös kylvölannoittimiin. He eivät halua uusia tavarantoimittajia vaan syventää yhteistyötä entisestään kanssamme”, kertoo Dometal Oy:n toimitusjohtaja Mikko Mäkimattila. ”Vieskan Metalli on johtavia kylvövannastekniikan kehittäjiä ja sen kylvökoneiden kylvötarkkuus on huippuluokkaa kilpailijoihin verrattuna. Kuva Dometalin osastolta Agritechnicasta 2013.

”Yhteistyö Dometalin kanssa avaa meille uusia vientimarkkinoita ja saamme vahvaa osaamista testaus- ja tuotekehitystyöhön kansainvälisesti”, toteaa Vieskan Metallin toimitusjohtaja Jari Huotari ja jatkaa, ”yhteistyön edut hyödyttävät pitkällä aikavälillä myös kotimaan liiketoimintaamme.”

Lue seuraavaksi