Uutiset

Yleinen

Tokvam puhdistaa kadut Kouvolassa

Tommi Sorvo Elimäeltä hankki jo viime talveksi Tokvamin suurteholingon 260THS Monster SE:n. Tommin linko oli ensimmäistä kertaa esillä KoneAgriassa 2011 ja kyseinen linko oli silloin laatuaan ensimmäinen Suomessa.

Kyseisen lingon hankintapäätökseen vaikutti etenkin se, että se on järeä, eikä se hätkähdä pikku ongelmista. Kun kaksikaistainen kokoojakatu, jossa on kävelytie molemmin puolin, on kaventunut kaduksi, jossa on kävelytie toisella puolella ja vastaantulevat autot väistelevät toisiaan, on aika siivota lumet pois liikenteen tieltä.

Tälläkin katuosuudella kauhalla olisi hankala lastata, kun ainoastaan liittymässä pääsisi kuormauskoneen kanssa ajamaan lavan reunalle. Tokvam Monsterilla. Monsterin teleskooppinen lastaustorvi on ehdoton kuormauslinkouksessa.

Tommi siivoaa linkoon juuttunutta rojua. Akselille kietoutunut muovi on pieni ongelma.

Linkoon ajautuu kaikenlaista tavaraa muoviroskista, johdoista ja metalliesineistä kiviin. Hankalimpia ovat kietoutuvat tavarat ja kovat esineet, jotka voivat rikkoa paikkoja ja aiheuttaa vaaratilanteita. Tähän mennessä lingosta on hädin tuskin maali irronnut, vaikka tavaraa on mennyt jo runsaasti läpi.

 – Linkoon ei ole tullut tähän mennessä korjattavaa, vaikka linko on joutunut tositoimiin. 10- millinen murtopultti kyllä katkeaa, kun kadusta irronnut noppakivi kiilautuu rungon ja siivikon väliin, Tommi kertoo. Linko ei välttämättä itse irrota kiviä, vaan ne on irrotettu auralla lunta auratessa.

Rakenteesta johtuen Tokvamin linko on kaukana edessä, jolloin myös vajaan 2 tonnin paino tuntuu. Lisäpainona on kerääntynyttä lunta.

Reilu metrin leveä ja vajaa metrin korkea karho olisi optimaalisin, jolloin vain ajonopeudella säädetään, miten linko vallissa etenee. Syöttöruuvi Tokvamissa on 85-senttinen, ja lunta voi kitaan tarjota koko mitalta. Silloin vain perävaunujen pitää ajaa suunnilleen ketjussa rinnalla, jotta tavaraa saadaan liikkeelle.

Vallia leikataan tehokkaasti, jolloin siivikolle jää tehtäväksi toimittaa lumi torvesta ulos. Voima siirretään akselille päädystä ja etuleikkuri on yhtä puuta ilman keskilaakereita.

Yksi kadun tyhjennys on alkamassa ja vallitraktori on jo liikkeellä siirtämässä lunta ajoradalle, jotta koneiden kanssa ei tarvitse mennä viheralueelle. Tokvamia pyörittää Fendtin 930 Vario. Jos lunta oikeasti haluaa lingota tällä lingolla, ei pienempää traktoria välttämättä kannata hankkia.


Lue seuraavaksi