Uutiset

Yleinen

Samsonit AgriToukola Machineryltä

AgriToukola Machinery on laajentanut nyt keväällä myytävien koneiden valikoimaa Samsonin valmistamalla kiinteän ja lietelannan käsittelyyn valmistetulla kalustolla. Samson on tunnettu laadustaan. Samsonin kalusto on yleisesti käytössä esimerkiksi Tanskan koneasemilla. Kulutusta kestävät materiaalit ja tukeva rakenne ovat olleet urakoitsijoiden mieleen.

Myynti alkaa nykyisen organisaation voimin koko maassa. Muutamia uusien koneiden tarjouksia on päästy tekemään, kun tieto maahantuojan vaihdosta tuli julkiseksi. Varaosatoimitukset ovat jo alkaneet ja Samsonin varaosia on toimitettu kevään mittaan asiakkaille jo reilu 10 lähetystä, jotka on tilattu tehtaalta.

”Valikoimassamme on nyt kahdelta merkiltä vaunuja kiinteän lannan levittämiseen, kun sellainen on myös Westernin valikoimissa, mutta muuten valikoima ei mene ristiin” Juha-Pekka Toukola AgriToukola Machineryltä toteaa. Toisaalta Samsonin tuotteet ovat laadukkaita kautta linjan ja valikoimissa on myös käytännössä kaikkea lietteenlevitykseen, kuten pumput, levittimet ja sekoittajat lietesäiliöön.

Lietepuolella huomiota on vuosia kiinnitetty oikeaan levitysmäärään. Automatiikka määränsäädössä helpottaa kuljettajan työtä ja siksi sille annettiin hopeinen mitali.

Suomeen on vuosien varrella tuotu useampi kymmenen uutta Samsonin lietevaunua ja enemmän levittimiä kiinteälle lannalle. Tämän lisäksi vaunuja on tuotu käytettynä. Levitysmäärät ovat Suomessa pienempiä kuin esimerkiksi Tanskassa, mutta levitysolosuhteet Suomessa ovat rankemmat, kun vaunuilla ajetaan enemmän tiellä ja lietettä levitetään monessa paikassa erikoisissa olosuhteissa.

Samson on aktiivinen valmistaja, jonka tuotekehitys on jatkuvaa ja esimerkiksi Agritechnicassa uutuuksia esitellään joka kerta.

Samsonin tuotekehitys tuo tarjolle uutta levitystekniikkaa. Samson on esimerkiksi patentoinut hydraulisen kiristimen pohjaketjuihin, jolloin käsikiristys on historiaa. Hydraulisella kiristimellä ketjut ovat aina optimaalisesti kireällä ja ketjun kuluminen on minimaalista. Kuvat ovat 2019 syksyn Agritechnicasta.

Huoltoa tarvitaan

Vaikka vaunut ovat laadukkaita, ne kaipaavat myös huoltoa ennemmin tai myöhemmin kuten muutkin AgriToukola Machineryn myymät koneet. Huoltoverkostoa on rakennettu vähitellen, kun on haettu sopivia yhteistyökumppaneita.

Sopimusyhteistyökumppanina Samsonin huollossa ovat Savossa, Kiuruvedellä Mikko Elovaara Oy. Varsinais-Suomessa on huoltona Loimaalla toimipistettä pitävä Konehuolto Onnela. Tämän lisäksi huoltoverkostoon kuuluvat Tomme Pöyhtäri Pohjanmaalla ja AgriToukola Machinery Oy:n huolto.

Lue seuraavaksi