Uutiset

Yleinen

Ponsse arvioitiin parhaaksi keskisuureksi yhtiöksi pörssilistalla

Yksityissijoittajat ovat valinneet Ponssen parhaaksi keskisuureksi pörssiyhtiöksi. Yksityissijoittajan valinta -kilpailussa piensijoittajat äänestivät Suomen luotettavimmista ja houkuttelevimmista pörssiyhtiöistä.

Yksityissijoittajien suosikkiyhtiöitä vuonna 2018 olivat Kone, Ponsse, Marimekko ja Verkkokauppa.com. Kilpailun järjestävät Suomen Pörssisäätiö, Kreab ja Messukeskus.

Ponsse äänestettiin voittajaksi keskisuurten yhtiöiden listalla. Arvioinneissaan piensijoittajat arvostivat erityisesti osaavaa johtoa, vahvaa omistuspohjaa ja henkilökuntakeskeistä otetta. Sijoittavat pitivät yhtiötä kehittyvänä ja kasvavana oman alansa huippuna, jossa innovaatioita johdetaan hyvin.

Petri Härkönen

Palkinnon jakoi elinkeinoministeri Mika Lintilä Sijoitus Invest –tapahtumassa Helsingissä tänään 22. marraskuuta. Kilpailun tarkoituksena on vahvistaa yksityissijoittajien arvostusta ja nostaa esiin yhtiöitä, jotka ansaitsevat palvelualttiudestaan ja viestinnästään kiitosta.

”Yksityissijoittajat ovat merkittävä sijoittajaryhmä, joka antaa pitkäjänteisesti tukensa yhtiöille ja seuraa yhtiön toimintaa aktiivisesti. Avoimuus ja tavoitettavuus korostuvat sijoittajien valinnoissa”, kertoo Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri.

Monikanavainen viestintä ja avoimuus ovat tärkeitä

Kreabin johtava viestintäkonsultti Lauri Hyppölä piti kilpailua mahdollisuutena puhua sijoittajaviestinnän kehittämisestä. Tulosten mukaan suomalaiset yksityissijoittajat arvostavat vahvoja brändejä ja visionäärisiä johtajia.

”Se, onko yhtiön sijoitustarina puhutteleva ja viestiikö ylin johto uskottavasti sijoittajille, on keskeistä viestinnän onnistumisen kannalta. Monikanavainen viestintä ja avoimuus saavat yksityissijoittajilta kiitosta. Myös pieninä pidetyillä asioilla, kuten yhtiökokouksen hengellä ja kokouksessa käydyillä keskusteluilla on suuri merkitys yksityissijoittajille.”

Lue seuraavaksi