Uutiset

Yleinen

Nisula tuo markkinoille uudistettuja tuotteita

Uudistuksen myötä sekä H – mallin hakkuupää että C – mallin monikäyttökoura varustellaan uusilla koneistetuilla etukarsimaterillä, jolla saavutetaan entistä suurempi puhtaaksi karsinta läpimitta sekä parempi kulutuskestävyys ja karsintajälki. Myös toimintavarmuus paranee entisestään. Maksimi kertakatkaisuläpimitta 17” laipalla on 425mm.

”Näillä uudistuksilla 400-sarjan ominaisuuksia saadaan parannettua järeämmissä harvennusleimikoissa. Uusien ominaisuuksien myötä koura on tehokas painoonsa nähden myös isompien puiden käsittelyssä. Kouran ketteryys ja tuottavuus ensiharvennuksilla onkin jo aiemmin ollut korkealla tasolla” kertoo Kalle Mattsson.
Myös ammattikäyttöön valmistetut keräävät energiakourat, 280E ja 280E+ uusiutuu. Kourat saavat lukuisia pieniä parannuksia, joilla saavutetaan entistä parempi käyttövarmuus. Päivityksen yhteydessä myös kourien väritys muuttuu ja uudet mallimerkinnät ovat 285E ja 285E+.

Nisula NCU – ohjausjärjestelmät

Syksyn 2012 aikana Nisula siirtyy ohjausjärjestelmien osalta uuteen NCU – aikakauteen. Ohjausjärjestelmien huipulla on uusi Technionin kanssa kehitetty Nisula NCU3, joka on suunniteltu Nisula – hakkuupäiden ja monikäyttökourien ohjaamiseen. Uudessa N4 – hakkuukoneessa myös kuormaimen ohjausjärjestelmä on integroitu NCU3:een. ”NCU3:lla saamme hakkuupään ominaisuudet vietyä uudelle tasolle” kertoo Jani Leppä Nisulalta. NCU3 voidaan varustaa myös arvoapteerauksella ja tiedonsiirrolla.

NCU2 on Nisulan kehittämä pituusmittalaite hakkuupään ohjaukselle

NCU2 on yksinkertainen käyttää ja luotettava. NCU2 on suunniteltu erityisesti 325 – hakkuupään ehdoilla ainespuun ja karsitun energiarangan tekoon. ”Lähtökohtana laitteen suunnittelussa on ollut helppokäyttöisyys ja yksinkertaisuus unohtamatta kuitenkaan käytännön hakkuutyötä helpottavia automaattitoimintoja sekä turvallisuutta niin hakkuutyön kuin huollonkin aikana” Jani Leppä kertoo.

NCU1 on ammattikäyttöön suunnitellun 285E:n ja 285E+ -ohjausjärjestelmä. NCU1.llä pystytään ohjaamaan energiakouria yhtä automatisoidusti kuin monimutkaisempia hakkuulaitteita mittalaitteilla. Vaikka toimintoja on vähemmän, käsiteltävät runkomäärät päivässä ovat niin suuria, että automaattitoiminnot helpottavat merkittävästi kuljettajan työtä.

N4 – harvennushakkuukoneen toimitukset alkavat

Maaliskuun alussa lehdistölle lanseeratun Nisula N4 – harvennushakkuukoneen toimitukset alkavat syksyn 2012 aikana. Kone lanseerataan asiakkaille elo-syyskuun vaihteessa FinnMetko 2012 – näyttelyssä Jämsänkoskella, jonka jälkeen ensimmäiset asiakkaat saavat koneensa tositoimiin. ”N4 on saanut kevään ja kesän aikana valtavasti huomiota niin asiakkaiden kuin yhtiöidenkin puolelta. Yhteydenottoja on tullut kiitettävän paljon. Ilmeisesti asiakkaat ovat alkaneet miettimään oman hakkuukoneensa tuotosta suhteessa kustannuksiin harvennuksilla” Kalle Mattsson toteaa.

Lue seuraavaksi