Uutiset

Yleinen

New Hollandin Basildonin tehdas täytti 50 vuotta

New Hollandin Basildonin tehtaan perustamisesta ja tuotantolinjan käynnistymisestä on kulunut 50 vuotta  ja sen toiminnasta ollaan edelleenkin syystäkin ylpeitä. 50 vuoden aikana tehdas on muuttanut muotoaan ja muutoksia on tehty etenkin tuotantolinjalla. Basildonin traktoritehdas on tällä hetkellä ainoa traktoritehdas Iso-Britanniassa.

Ford 3000 oli ensimmäinen mallisarja, joka on tuotettu Basildon tehtaalla (1964-1968). Vuosien saatossa mallistot ovat kehittyneen ajan vaatimuksia vastaavaksi.

15. huhtikuuta järjestettiin Basildonissa tilaisuus, jossa juhlittiin 50-vuotista historiaa. Urakointi Uutiset oli paikalla kuulemassa ansiokasta historiaa ja tulevaisuuden suunnitelmia.

50 vuoden aikana Basildonin tehdas on tuottanut 1,6 miljoonaa traktoria ja 3,1 miljoonaa moottoria, kertoi ylpeä New Holland maatalouskonepuolen johtaja Carlo Lambro.

Luvut ovat aikoinaan tuoneet menestystä Fordille ja myöhemmin New Hollandille. New Holland on edelleen Britannian suurin maatalouskonevalmistaja, ja sen merkitys Britannian viennistä on edelleen suuri. Tämän johdosta New Holland on saanut esimerkiksi kuningattaren myöntämän vientipalkinnon vuonna 2012.

Vuonna 2013 tehdas tuotti vajaat 22000 traktoria. Kuluvan vuoden odotetaan olevan määrältään suunnilleen samaa tasoa, sanoi Colin Larkin, tehtaanjohtaja tiedotustilaisuudessa.

Tehdasta on uusittu jatkuvasti ja tuotantokapasiteetti on noin 30000 traktoria vuodessa, jos tehdas pyörii yhdessä työvuorossa. Tuotannon luvut osoittavat, että Basildonin tehdas on yksi suurimmista traktoritehtaita Euroopassa.

Tuotannossa on tänä vuonna Golden Jubilee New Holland -traktoreita, jossa on kullalla maalattuja yksityiskohtia ja esimerkiksi mukavat nahkaistuimet kuljettajalla ja matkustajalla. Kuvassa tehtaan huippumalli T7.270.

Ilman toimivaan maahantuoja- ja jälleenmyyjäverkostoa, tehdas ei olisi päässyt nykyisiin tuotantomääriin. Myös jälkimarkkinointi, huolto mukaan lukien pitää olla kunnossa. Huoltoa koulutetaan tarpeen mukaan uusien mallien tullessa markkinoille. Huollon ja varaosien organisointi on yksi tärkeimmistä seikoista, millä traktorimerkki pidetään asiakkaiden kannalta haluttavana. Toimimaton traktori ilman huoltoa ja varaosia ei houkuttele asiakkaita. Lambro painotti huollon merkitystä, jos markkinaosuudet halutaan pitää ja etenkin jos niitä halutaan kasvattaa.

New Hollandin vahvuutena mainittiin tuotekehitys, johon on viime vuosina investoitu runsaasti. Investointeja ovat edellyttäneet etenkin uudet päästömääräykset ja niitä vastaavat moottorit. Tuotekehitystä on tehty myös esimerkiksi hallintalaitteiden ergonomian parantamiseksi edelleen.

Ford 3000 oli ensimmäinen mallisarja, joka on tuotettu Basildon tehtaalla (1964-1968). Vuosien saatossa mallistot ovat kehittyneen ajan vaatimuksia vastaavaksi. Yksi merkkipaalu on ollut esimerkiksi Fordin 7600-sarja, joissa oli ensimmäiset turbomoottorit traktoreissa.

– Vuonna 2013 tehdas tuotti vajaat 22000 traktoria. Kuluvan vuoden odotetaan olevan määrältään suunnilleen samaa tasoa, sanoi Colin Larkin, tehtaanjohtaja tiedotustilaisuudessa.

Tehdasta on uusittu jatkuvasti ja tuotantokapasiteetti on noin 30000 traktoria vuodessa, jos tehdas pyörii yhdessä työvuorossa. Tuotannon luvut osoittavat, että Basildonin tehdas on yksi suurimmista traktoritehtaita Euroopassa.

Nykyään traktoreiden kokoonpano tehdään kahden kilometrin mittaisella liukuhihnalta. Komponentteja tuodaan liukuhihnan viereen kuljetusvaunuilla ja automaattiroboteilla. Tehdastilaa on 40 hehtaaria.

Koko tuotantolinja on rakennettu uudelleen vuodesta 2008 japanilaisten oppien mukaan, nimeltään World Claas Manufacturing.

– Koska olemme ottaneet tämän käyttöön, tehtaamme toimii paremmin, sanoi tehtaanjohtaja Larkin. Larkin on itse aloittanut työt tehtaalla kokoonpanijana 1980-luvulla.

Vaikka Basildonissa traktorit ovat koottu, kokoonpano on yhdistelmä eri maista tulevista komponenteista. Ohjaamon runko on esimerkiksi rakennettu Croixissa Pohjois-Ranskassa ja voimansiirto ja vaihteistot kootaan Belgiassa Antwerpenissä ja Modenassa Italiassa.

Tuotantolinja on rakennettu siten, että kaksi linjaa kiertää tehdashallin reunoilta keskelle. Reunoilla kootaan esivalmistelluista komponenteista kokonaisuuksia, jotka yhdistetään runko-osaan, joka sisältää moottorin ja voimansiirron ja toisaalta ohjaamoon. Ohjaamo ja runko yhdistetään kokoonpanohallin keskellä. Yhdistäminen vie aikaa noin viisi minuuttia. Tämän jälkeen loput komponentit kiinnitetään valmistuvaan traktoriin, joka kulkee tuotantotilan keskellä. Renkaat esimerkiksi asennetaan yhdessä asennuspisteessä.

Komponentteja tuodaan liukuhihnan viereen kuljetusvaunuilla ja automaattiroboteilla. Kuvassa linjastonsyöttöön käytettävä juna.

Koko tuotantolinja on rakennettu uudelleen vuodesta 2008 japanilaisten oppien mukaan, nimeltään World Claas Manufacturing. Linjastoa kehitetään jatkuvasti ja siitä kerrotaan avoimesti. Parannus saattaa olla vaikka toimintatapa tai kokoonpanossa sopivampi työlaite.

Lue seuraavaksi