Uutiset

Yleinen

Neste Oililta testiajoon 100-prosenttinen biopolttoaine

– Tämä on ensimmäinen kerta koko maailmassa, kun huippulaatuista uusiutuvista raaka-aineista valmistettua dieseliä testataan useilla eri henkilöautomerkeillä, kertoo Neste Oilin vähittäismyynnistä vastaava johtaja Sakari Toivola.

Testaukseen osallistuu sekä kampanjaan valittuja yksityisautoilijoita että Neste Oilin työntekijöitä. Ulkopuoliset testaajat koeajavat Neste Green 100 -dieselillä toukokuun puolivälistä juhannukseen saakka, ja yhtiön oman henkilöstön koeajo jatkuu vielä tämän jälkeenkin. Testaajat tankkaavat tuotetta valituilla Neste Oilin asemilla pääkaupunkiseudulla.

Neste Oil odottaa testin tuloksia ja käyttäjien kokemuksia mielenkiinnolla. Tähänastiset testit osoittavat, että Neste Oilin uusiutuva diesel on perinteisiä biodieseleitä parempi. Lisäksi koko elinkaaren ajalta lasketut kasvihuonekaasupäästöt ovat 40-80 % pienemmät kuin fossiilisella dieselillä, ja myös pakokaasupäästöt vähenevät.

– Pääosalla Neste Oilin asemista on yleisesti kuluttajien saatavilla Neste Green -dieseliä, jossa on vähintään 10 % uusiutuvaa dieseliä ja loppuosa perinteistä dieseliä. Nyt kokeilukäyttöön tuleva, kokonaan uusiutuvista raaka-aineista valmistettu Neste Green 100 -diesel on myös tarkoitus tuoda yleiseen kuluttajamyyntiin mahdollisimman pian, Sakari Toivola sanoo.

nesteoil.fi

Lue seuraavaksi