Uutiset

Yleinen

Mikkone Oy – hakelämpöyritys Rovaniemeltä

Mikkone Oy on Rovaniemen Hirvaalla toimiva hakelämpöyritys, joka hoitaa koko hakeketjun kannolta kattilaan. Yritys toimittaa ympäri vuoden haketta kolmelle omalle ja kymmenelle ulkopuoliselle lämpövoimalaitokselle Rovaniemellä ja sen ympäristössä.

Mikkone Oy on Mikko Sirviön vuonna 2008 perustama hakelämpöyritys. Vuosi sitten Mikon yhtiökumppaniksi tuli hänen veljensä Jukka Sirviö. Veljeksien lisäksi yritys työllistää heidän isänsä Timon ja Mikon vaimon, joka hoitaa yrityksen paperityöt sekä yhden ulkopuolisen työntekijän, joka toimii motokuskina.

Yrittäjäveljekset Mikko ja Jukka Sirviö Hirvaan 1 MW hakelämpölaitoksen kattilahuoneessa. 80-luvun alkupuolella valmistuneeseen lämpölaitokseen on tehty isot investoinnit, kun se on muutettu öljyltä hakkeelle.

Mikko Sirviö esitteli laitoksen tankopurkainta ja 120 kuution hakevarastoa, josta hake siirtyy ruuvikuljettimella kahden kuution välisäiliöön ja siitä kolmella ruuvilla Biofiren Palokärki-polttimelle ja Lakan kattilaan.

Tuhannen kuution haketerminaali toimii puskurivarastona, josta riittää talviaikaan haketta 13 lämpölaitokselle noin kahdeksi ja puoleksi viikoksi.

Terminaalin pihaan on varastoitu pyöreää puuta, josta haketta saadaan tarvittaessa todella nopeasti. Haketettavaa puuta pitää olla tiedossa vähintäänkin vuodeksi eteenpäin.

Mikkone Oy:n haketus tapahtuu Sisu 510E:n päälle asennetulla Heinola 97 -rumpuhakkurilla, jolla haketta syntyy yli sata kuutiota tunnissa.Lue seuraavaksi