Uutiset

Yleinen

Lietteen levitystä Agronicin 17 kuution lietevaunuilla

Haapavedellä toimivan Agronic Oy:n valmistamat lietevaunut on suunniteltu ja valmistettu vaativaan urakointikäyttöön. Lisäksi vaunut ja niiden varusteet ovat helppoja huoltaa ja puhdistaa. Pyhäjärvellä koneurakointia harjoittava Maatalouskonerurakointi T. Kauranen hankki viime keväänä kaksi tällaista rapuohjauksella ja AG 8000 -multaimella varustettua 17 kuution Agronic-lietevaunua lietelannan levitykseen.

Toni Kauranen hoitaa kaikki Agronic-lietevaunun käyttö- ja säätötoiminnot sähköisesti traktorin ohjaamosta käsin. Ajotietokoneen avulla vaunun käyttö, levitettyjen kuutioiden, siirtoajon, työajan ja pinta-alan seuranta helpottuu.

Agronicin 17 kuution lietevaunun täyttö kestää noin kolme ja puoli minuuttia eikä kuljettajan tarvitse poistua ohjaamosta. Pumppukuormain ulottuu vakiona puolitoista metriä korkean aidan yli ja neljä metriä maanpinnan alapuolelle.

AG 8000 -kiekkomultaimen kiekko/suutin yhdistelmä toimii myös sänkipellolla sekä pitkässä kasvustossa. Liete suihkutetaan 30-60 millimetriä syvään vakoon lähellä maanpintaa olevien 12 millimetriä leveiden kumisuuttimien kautta. Tällöin ravinnehäviöt ja hajuhaitat pysyvät pieninä.

 

Katso video – Lietteen levitystä Agronicin 17 kuution lietevaunuilla.

Miika NyröLue seuraavaksi