Uutiset

Yleinen

Köckerlingiltä uutuusäes- Agritechnica 2019

Köckerling ALLROUNDER-flatline oli uutuus. Piikkiväli on 13 senttiä, joten se on lähellä tavallisen s-piikki äkeen tiheys. Kone on läpäisevä, kun palkkiväli on 70 senttiä ja runkokorkeus 64 senttiä, mutta tärkein on kuitenkin se, että äkeen ”sisällä” ei ole kannatuspyöriä, jotka monesti aiheuttavat tukkeutumisia. Kuvassa Tom Helström BT-Agrolta, joka on Köckerlingin maahantuoja.
Äkeen eteen voi valita hydraulisen lanan tai leikkaava etupakkerin. Lana on edullisempi, mutta pakkerin ominaisuus on hintansa väärtti. Sen ansiosta koneella pystytään muokkaamaan, vaikka olkimäärä on suuri tai jos pellossa on esim. paljon vihermassa kuten luomussa yleensä. Äkeen takana on Köckerlingin tapaan, tupla DSTS-pakkeri eli Soil to Soil-pakkeri. Koneen syvyyssäätö määritetään DSTS-pakkerin ja isojen etupyörien avulla, joten tasainen työskentely syvyys on taattu.
Bomech kehitti useamman vuoden ajan uutta Alrena-jakajaa. Se esiteltiin ja kaksi vuotta sitten Agritechnicassa ja sen jälkeen jakaja on ollut menestys. Yksi merkittävä markkinoihin vaikuttanut asia oli Profi-lehden tekemä testi, missä työleveydellä mitatut poikkeamat levitysmäärissä olivat pienemmät kuin 2,5 %. Bomechin jakaja oli levitystasaisuudeltaan vertailussa ykkönen.
Bomechin maahantuoja on KK-Module ja myyntiä hoitavat myös jälleenmyyjät. Bomechin levittimet sopivat kiinnitettäväksi vaunuun, kun sovitteet on käytännössä joka vaunuun, mitä on markkinoilla. Levitintä voidaan käyttää myös vetoletkulevityksessä, jolloin ei olla enää riippuvaisia vaunun säiliötilavuudesta ja levitys- ja paluumatkasta pellolla. Kun liete syötetään letkua pitkin, logistiikasta poistuu yksi rajoite.

Lue seuraavaksi